Taner Ve Selçuklu Bugday Tohumlari Eskisehir'de

Taner Ve Selçuklu Bugday Tohumlari Eskisehir'de

Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü, Alpu Ilçesi’nde yetistiricilik yapan önder çiftçiye demonstrasyon amaçli kurakliga ve hastaliklara dayanikli bugday tohumu teslim etti.

Alpu Ilçesi Karakamis Mahallesi’nde gerçeklestirilen tohum teslim törenine, Alpu Kaymakami Metin Baskin, Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüs, Koordinasyon ve Tarimsal Veriler Sube Müdür Vekili Gamze Kaya, Karakamis Mahallesi Muhtari Mustafa Öztürk, Il/Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü teknik personeli ile çiftçiler katildi.



"Kurakliga ve hastaliga dayanikli bugday çesitlerinin tanitimina devam ediyoruz"

Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüs, gerçeklestirilen törende yaptigi konusmada, “Eskisehir’de son yillarda görülen kuraklik ile mücadele çerçevesinde hazirladigimiz ’Kuraklik Eylem Plani’ çerçevesinde, arastirma enstitülerimizde yerli ve milli imkanlarla gelistirilen, kurakliga ve hastaliga dayanikli bugday çesitlerinin çiftçilerimize tanitimi ve yayginlastirilmasi için çalismalarimiza hizla devam etmekteyiz. Bu amaçla kurakliga ve pas hastaliklarina dayanikli Taner ve Selçuklu bugday çesitlerini ilimizdeki çiftçilerimize tanitmayi ve yayginlastirmayi hedefliyoruz. Çiftçilerimize, ilimize ve ülkemize bol ve bereketli bir yil olmasini diliyorum” dedi.



"Kurak sartlara ve pas hastaliklarina dayanikli ’Taner ve Selçuklu’ ekmeklik bugday çesitleri gelistirilmistir"

Son yillarda dünyada görülen küresel isinmanin etkilerinin Türkiye’de de görüldügünü ifade eden Gümüs, "Özellikle sonbahar ve ilkbahar aylarinda etkisini gösteren kuraklik ve düzensiz yagislar nedeniyle olusan hastaliklardan ilimiz hububat üreticileri de olumsuz yönde etkilenmektedir. Bakanligimiz TAGEM bünyesinde faaliyet gösteren arastirma enstitülerince degisen iklim ve toprak sartlarina adaptasyon kabiliyeti yüksek, verim ve kalite özellikleri ile ön plana çikan çesitler islah edilmektedir. Konya’da bulunan Bahri Dagdas Uluslararasi Tarimsal Arastirma Enstitüsü Müdürlügü tarafindan kurak sartlara ve pas hastaliklarina dayanikli ’Taner ve Selçuklu’ ekmeklik bugday çesitleri gelistirilmistir. Farkli illerde de yayginlastirilmasi planlanan ve geçtigimiz yil Denizli ili, Çal ilçesinde de yürütülen demonstrasyon çalismalarinda olumlu sonuçlar alinan Taner ve Selçuklu çesitlerinin ekilisi Eskisehir ilimizde de yapilmasi planlanmistir. Bu çerçevede, Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügünce Alpu ilçesi, Karakamis mahallesinde yetistiricilik yapan önder çiftçilerinden Ahmet Demir’e her iki çesitten de 10’ar dekarlik alana ekim yapacak sekilde 400 kg tohum teslim edilmistir" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile