Tanimadigi Genci Parkta Öldüren Sanik Açiklamasi ''Niye Bakiyorsun Lan' Diyerek Bana Küfür Etti'

Tanimadigi Genci Parkta Öldüren Sanik Açiklamasi ''Niye Bakiyorsun Lan' Diyerek Bana Küfür Etti'

Kocaeli’nin Derince ilçesinde tanimadigi genci biçaklayarak öldüren sanik hakim karsisina çikti. Maktulü daha önce tanimadigini söyleyen sanik, "Sahis ’Niye bakiyorsun lan’ diyerek bana küfür etti. Sahis beni ölümle tehdit ederek saldirdi. Ben kendimi savundum, sahsin yaralandigini hiç düsünmedim. Öldügünü sonradan ögrendim" dedi.

Olay, 23 Temmuz 2023 gece saatlerinde Yenikent Mahallesi Ismet Pasa Caddesi Mimar Sinan Parkinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, parkta Kaptan Kirdudu (26) ile Murat E. (42) arasinda tartisma yasandi. Yasanan tartisma kavgaya dönüsürken, Kirdudu darp edilip biçaklandi, olayi gerçeklestiren sahis ise kayiplara karisti. Saglik ekiplerince Kirdudu’nun olay yerinde hayatini kaybettigi tespit edildi. Cinayet büro dedektifleri, zanliyi yakalamak için güvenlik kameralarini inceledi. Yapilan incelemede bir süphelinin üzerinden kan damladigini gördü. Görüntülerden yola çikarak kan damlalarini takip eden ekipler, olayi gerçeklestiren zanliyi yakaladi. Ifadesi alinan zanli çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Ölen sahis bana, ’Niye bakiyorsun lan’ diyerek küfür etti"

Olaya iliskin ilk celse Kocaeli 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Durusmaya tutuklu sanik Murat E., taraf avukatlari ve aileler katildi.

Yasananlari anlatan Murat E., "Olay tarihinde gece saatlerinde parkta tek basima oturuyordum. Alkol satin almistim ancak henüz içmemistim. Parkta otururken arkamdan bir ses geldi. Arkama baktigimda birinin geçtigini fark ettim. Ölen sahis bana, ’Niye bakiyorsun lan’ diyerek küfür etti. Gayri ihtiyari baktigimi söyledim ancak adini sonradan ögrendigim Kaptan bana yine küfür etti. Alkollü ve çok sinirliydi. Basima dikilmeye basladi ve yine ayni sekilde ’Neden bakiyorsun?’ diye küfür etmeye devam etti. Banan kafa atmaya çalisarak, ’Seni öldürürüm’ dedi.

Kafa atmaya çalisinca ben egildim Kaptan’in üzerine parke düstü ve kalkar kalkmaz elindeki bir seyi bacagima dogru savurdu. Aci hissettim. Kaptan üzerime çullandi, bu esnada elinde biçak oldugunu anladim. Ben altta kaldim, bogusmaya basladik, kendisini sürekli itekledim ve biçagi almaya çalistim. Biçagi da sahsa dogru itekliyordum. Kaptan, ’Seni öldürürüm’ demeye devam ediyordu. Ben ölen sahsin kolunu sirtina dogru büktüm ve biçagi almaya basardim. Devaminda hemen oradan kaçtim. Çok korkmustum" diye konustu.



"Öldürme kastim yoktu, ben kendimi savundum, sahis beni ölümle tehdit etti ve yaraladi"

Olay sonrasi yasananlari anlatan Murat E., "Agzimda inanilmaz bir kuruluk hissi olustu, yakindaki camiye elimdeki biçakla geçtim. Camide elimdeki biçagin bana ait biçak oldugunu fark ettim. Benim biçagim normalde çantamda duruyordu. Biçagi nasil elime aldim bilmiyorum. Tahminimce ölen sahis bana kafa atmaya çalisip düstügünde çantamdan biçagim düstü. Sahis da bu biçagi alarak bana hamle yaparak kullandi. Camide elimdeki biçagin bana ait oldugunu fark edince attim. Eve gidecekken cep telefonumun üzerimde olmadigini fark ettim. Olay yerinde düstügünü düsündüm. Telefonu almak için olay yerine gittigimde sahis yerde oturuyordu. Telefonumu aldiktan sonra olay yerinden ayrildim ve evime gittim. Sahsin olay esnasinda bu kadar ciddi sekilde yaralandigini fark etmedim, hatta yaralandigini dahi hiç düsünmedim. Evde kendi kendime bacagimi tedavi etmeye çalistim ancak basarili olamadim, kanama durmadi. Bunun üzerine ertesi gün aksam üstü hastaneye gittim, düserek yaralandigimi söyledim. Bacagima dikis atildi ve eve döndüm. 1 gün sonra da polisler eve geldi ve sahsin öldügünü söyledi.

Öldürme kastim yoktu, ben kendimi savundum, sahis beni ölümle tehdit etti ve yaraladi. Sahsi tanimam herhangi bir husumetimde yoktur" seklinde konustu.

Mahkeme heyeti, avukatlarin savunmalarinin ardindan sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile