Partisinin Safranbolu Zalifre Otel‘de gerçekleşen yerel yönetimler toplantısına katılan Tanrıverdi, "Bizim aday listelerimiz açıklandığında göreceksiniz ki, kesinlikle ne Ergenokon tutuklularına yer verilmiş olacaktır, ne de yasa dışı örgüt mensupları bizim listemizde yer alacaktır" ifadesini kullandı.
12 Haziran‘da yapılacak olan genel seçimlerde yüzde 50 civarında oy beklediklerini söyleyen Hüseyin Tanrıverdi, "Partimizin yaptığı anketler var. Diğer taraftan partilerin ve kuruluşların yaptırdığı anketler var. Dost, düşman kim anket yaptırdıysa da yüzde 45‘in altına düşmemiştir AK Parti‘nin oy oranı. Türkiye‘de sosyal bir barışın sağlandığı ortadır. Halkımız da bunu istiyor. Artık ideolojik yaklaşımlardan uzaklaşan halkımızın tercihi tabi görülüyor ki, yüzde 50 civarında olacaktır. Oy oranından
ziyade, 367 garabetini ortadan kaldıracak bir milletvekili sayısıdır. Bu Türkiye‘nin biran önce demokratikleşmesini sağlayacak önemli bir sayı olacaktır. Bu sayı temin edilmediği zaman yine 12 Eylül 2010‘da olduğu gibi halkımızın iradesi ile anayasa değişikliğini yapacaktır. Her halükarda Türkiye için yapılması gereken şey, anayasa değişikliğidir. Yani demokratikleşmeyi temin etmektir. Türkiye‘de konuştuğumuz kimi sorunların şöyle üstünü kazdığınızda altında ya demokrasi açığı yada boşluğunu görürüz.
Sorunlarının tek çözümü Türkiye‘nin demokratikleşmesidir" dedi.
AK Parti olarak aday müracaatlarını tamamladıklarını ifade eden Tanrıverdi, "Hafta sonu bütün illerde partimiz temayül yoklamasını yapacağız. Ondan sonra halk anketi yapılması gereken yerlerde anket çalışması yapacağız. Ondan sonra tüm adaylarımızı sözlü mülakattan geçireceğiz. Bunun amacı, bu ülkeye en başarılı etkili bir şekilde hizmet edecek arkadaşlarımız tespit etmektir. Bizim aday listelerimiz açıklandığından göreceksiniz ki, kesinlikle ne Ergenokon tutuklularına yer verilmiş olacaktır, ne de yasa
dışı örgüt mensupları bizim listemizde yer alacaktır. Varsın CHP, MHP; Ergenekon tutukları listelerinde yer alsın. CHP ile MHP kendi arasında yarışsınlar. Onların bu yarışı bizi ilgilendirmiyor. Biz milletimize hizmet için yoldayız. Onlar kendi içlerinde Ergenokon tutuklarına listelerine yer verme yarışındadır. Bir taraftan bu yarışı sürdürürken, boş dosyalarla da halkın kafasını karıştırma adına siyasi popülizm peşinde geziyor. Ama milletimiz artık kimin ne olduğunu biliyor. ‘U dönüşü Kemal‘in kimliğini,
kişiliğini herkes biliyor. Dolayısıyla ‘U dönüşü Kemal‘, artık siyaseti biraz ciddi yapmalı. Dürüst siyaset ilkelerine bağlı kalmalı. Çamur at izi kalsın mantığından uzak siyaset yapmalı. Tavsiyemiz; bize zarar verdiği anlamında değil, kendilerine ve siyasete zarar verme adınadır. Biz bu noktada kendilerini şahsen uyarıyoruz" diye konuştu.
Bu arada salonun uzak köşesinde soru sormaya çalışan gazeteciye Tanrıverdi, "Hemşehrim sen biraz uzakta kaldığın için duymuyorum. Burada bir sorun var. Sen de Kemal Kılıçdaroğlu gibi uzaktan gazel okumaya başladın" dedi ve gazeteciyi yakınına davet etti.
Tanrıverdi‘den Kılçdaroğlu‘na "U Dönüşü" Benzetmesi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘na göndermede bulunarak, " ‘U Dönüşü Kemal‘, artık siyaseti biraz ciddi yapmalı. Dürüst siyaset ilkelerine bağlı kalmalı" dedi.



















