Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halk arasında yaygın bir rivayete göre, 1950 yılında ilçeye taşınan tapu memurunun, ilk geldiğinde burayı hiç beğenmediği ve gitmek istediğini söyledi.
Uzun süre başka bir ile tayin edilmek için girişimlerde bulunan memurun, başarılı olamayınca ilçede kaldığını anlatan Tatlıoğlu, şöyle konuştu:
"1950'de bir tapu memuru, doğu illerinden birinden Orhaneli'ye atanmış. Bunu haber alınca 'Doğudan batıya gidiyorum' diye sevinmiş. O günkü şartlarda buraya gelince Orhaneli'nin, doğu illerinden bir farkı olmadığını görmüş. Fevzipaşa Mahallesi'ndeki bu kayanın üzerine oturup ağlamaya başlamış. O zamanlar nüfus bin 500 ve ilçede pek de bir şey yok. 'Neden buraya geldim, keşke eski yerimde kalsaydım' diye çok üzülmüş. İstememesine rağmen ilçede kalmış. Gün geçtikçe Orhaneli'yi sevmiş. Halkla iç içe olmuş ve o kadar sevilmiş ki tam anlamıyla buralı olmuş. Böyle giderken bir gün tayin yazısı gelmiş. Bu sefer de 'Niye gidiyorum' diyerek aynı kayanın üzerinde günlerce ağlamış. Hakikaten buraya gelen devlet memuru baştan beğenmez ama gerçekten giderken ağlar. İlçemizde vatandaşlar arasında çok iyi bir uyum var. Şimdi geldiklerinde ağlarlar mı bilmem ama giderken kesinlikle ağlıyorlar.''
Tatlıoğlu, memurun ilçeden ayrılmadan yaklaşık bir ay üzerinde ağladığı söylenen kayayı, "Ağlama Taşı" adıyla turizme kazandıracaklarını dile getirdi.
Kayanın çevresinde küçük bir park inşa edecekleri bilgisini veren Tatlıoğlu, "Kente hakim bir tepede yer alan kayanın arkasına, eski milletvekillerimizden Faruk Anbarcıoğlu'nun yazdığı şiirin bulunduğu tabelayı astık. Gece gündüz herkes artık burayı ziyaret edebilecek'' ifadesini kullandı.
Tapu Memurunun Üzerinde Ağladığı Kaya, Turizme Kazandırılıyor
Orhaneli ilçesine 1950 yılında atanan ve yeniden tayin kararı çıktığında çok sıkı dostluklar kurduğu için buradan ayrılmak istemeyen tapu memurunun günlerce üzerinde ağladığı kaya, çevre düzenlemesinin ardından anıt niteliğiyle ziyarete açılacak.