Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlügü 177 Yasinda

Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlügü 177 Yasinda

Manisa’da, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlügü’nün 177. kurulus yil dönümü dolayisiyla tören düzenlendi.

Manisa Kadastro Il Müdürü Mustafa Aktürk, Sehzadeler Tapu Müdürü Ramazan Saglam, Yunusemre Tapu Müdürü Hakan Öztürk ve kadastro ve tapu müdür yardimcilari, kurumun kurulus yil dönümü dolayisiyla Atatürk Aniti’na çelenk sundu. Çalisanlarin da katildigi törende saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Kadastro Il Müdürü Mustafa Aktürk, törende yaptigi açiklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlügü’nün iki asra yakin bir süredir mülkiyetin teminati oldugunu vurguladi. Aktürk, "Genel Müdürlügümüz, 23 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlügü, 973 Tapu Müdürlügü ve 81 Kadastro Müdürlügü ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde yilda 15 milyon civarinda islem hacmi ile 25-30 milyon kisinin dogrudan ya da dolayli olarak islem yaptigi, devletin vatandasa bakan yüzü olarak tanimlayabilecegimiz 177. kurulus yil dönümünü kutlayan köklü bir kurumdur" dedi.

Aktürk, açiklamasinin devaminda kurumun vizyonu ve teknolojik gelismeleri hakkinda bilgi verdi. Aktürk, “Tasinmazlara iliskin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altinda muhafaza etme, güncelleme, tasinmazlara yönelik politikalar belirleme ve yönetme konularinda lider kurum olma vizyonumuzla tam 177 yildir siz vatandaslarimiza en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz" dedi.

Aktürk, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlügü’nün, Webtapu, Tapu Takas, E-Haciz, E-terkin, Parsel Sorgulama, E-Randevu, Türkiye Tapu, 3 Boyutlu Kadastro, MEGSIS, Yetki Alani Disi Tapu Islemi gibi projelerle vatandaslara en iyi hizmeti sunmak için altyapisini sürekli gelistirdigini belirtti.

Son olarak, Webtapu Sistemi Projesi ile "Ilham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülü"ne layik görüldüklerini ekledi.

Aktürk, konusmasinda ayrica kurumun çalisanlarinin ve vatandaslarin islemlerini en kisa sürede tamamlamalari için yogun çaba sarf ettiklerini belirterek, "Bu yogunlugun yansimasi olarak saniyede ortalama bir islem gerçeklestiriyoruz. Bu islemler neticesinde Türkiye’de en çok harç geliri elde eden kurumuz. Fedakarca çalisan mesai arkadaslarimiz sayesinde önemli projeler hayata geçti." dedi.

Tapu Basvuru Sorgulama ile Tapu Müdürlügüne gitmeden basvuru islemlerinin internet üzerinden takip edilebildigini, Güvenilir Hesap projesi ile alim satim islemlerinde para transferinin güvenli bir sekilde yapilabildigini kaydeden Aktürk, Sanal Müze projesi ile yüzlerce yillik arsivlerin halkla paylasildigini ve 3B Sehir Modelleri Üretimi ile gayrimenkul alim satim süreçlerinde detayli bilgilere erisimin saglandigini anlatti.

Aktürk, konusmasini Tapu ve Kadastro Teskilati’nin 177. yil dönümünü kutlayarak ve kurumun gelisimine katki saglayan tüm çalisanlara ve vatandaslara tesekkür ederek sonlandirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile