Tapuda 5 Milyon Liralik Dolandiricilik Son Anda Önlendi

Tapuda 5 Milyon Liralik Dolandiricilik Son Anda Önlendi

Sanliurfa’da baskasina ait kimlikle Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBIS) üzerinden talep olusturarak, baskasina ait 5 milyon lira degerindeki arsanin satisini yapmak isteyen kisiler, tapu memurunun dikkati sayesinde yakalandi.

Sanliurfa’nin Haliliye Tapu Müdürlügünde adina kayitli arsayi satisa çikarmak için e-Devlet sifresi alan kisilerin Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBIS) üzerinden talep olusturmalari sonrasinda yetkili tapu memuru, noterden alinan

vekalet, talep formunu ve formda yer alan fotografi incelemeye aldi. Tapu memurunun noter vekaletindeki imza ve fotograftan süphelenmesi üzerine yurt disinda yasayan A.K. isimli kisinin kimliginin sahte oldugu asil malike ulasilarak tespit edildi. Sahteciligin kesinlestirilmesinden sonra kolluk kuvvetleri ile Haliliye Tapu Müdürlügü koordinesinde suçüstü yapilmak üzere satis islemi hazirlandi. Islemi yapan dolandiricilara harç ve randevu için SMS gönderildi. Tapu müdürlügüne gelen dolandiricilar satis islemi yaptiklari sirada emniyet görevlileri tarafindan suçüstü yakalandi.

Haliliye Tapu Müdürlügü personelinin gayretiyle ekonomik degeri 5 milyon lira olan gayrimenkulün satisi engellendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile