Tar-gel Personeline Tablet Dağıtıldı

Kars'ta Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) uygulaması kapsamında 144 Tar-Gel personeline tablet dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, yaptığı açıklamada, tarım politikalarını oluşturulmasına yönelik olarak tarım işletmelerine ait tarımsal faaliyetlerin tamamının kayıt altına alınması için kurulacak TÜKAS tarım işletmesi bazında, ülke genelinde tarım istatistiklerinin oluşturulmasının amaçlandığını söyledi.

Sistemin hayata geçmesiyle güvenilir tarımsal verilere ulaşmada önemli gelişmeler olacağını belirten Düzgün, "Kalkınma Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen tablet uygulamasıyla tüm Türkiye'de arazide çalışan personel uydu üzerinden aktif olarak izlenebilecek, ayrıca hayvan ve parsel sayılarıyla bitki çeşitliliği gibi birçok veriye de anlık olarak ulaşabilecek" dedi.

Tabletler sayesinde arazide çalışan personelin her adımının aktif olarak izleyebileceklerini kaydeden Düzgün, şunları kaydetti:
"Ayrıca arazide çalışan personelimizin girdiği bilgiler ara yüz üzerinden merkeze aktarılacak. Yani tabletten girilen bilgiler bize aynı anda aktarılmış olacak. Bizde böylece doğru bilgiye anında ulaşabileceğiz. Bu projeyle tarımda, hayvancılıkta, bitki çeşitliliğinde doğru veriler elde edeceğiz. Doğru veri olmadan doğru politika yürütemeyiz. 100 güvenilir tarımsal ve hayvansal veriye ulaşıp tüm Türkiye'nin tarımsal ve hayvansal envanterini de çıkarmış olacak. Genel tarım sayımının yapılması ve kayıt sisteminin sürdürülebilirliğinin sağlanması için hayata geçirilecek sistemin denemelerine başlanırken, sistem özel mobil uygulamanın yüklendiği 144 adet tablet vasıtasıyla ve TARGEL personeli, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ve Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) sistem sorumlularının katkılarıyla uygulanacak."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile