Tarabya Köşkü Önündeki İntihar Girişimi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, Tarabya Köşkü önündeki intihar girişimine ilişkin soruşturma başlattığı ve nöbetçi savcının olay yeri tespiti ile diğer soruşturma işlemlerini yürüttüğü bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Tarabya Köşkü önündeki intihar girişimine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, saat 12.50 sıralarında Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü protokol kapısı önüne ticari taksiyle gelen 20 yaşlarında bir erkeğin, güvenlik görevlilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediğini söylediğini belirtti.

Görevlilerin bu kişiyi misafir girişine yönlendirdiği ve ayrıca misafir kapısındaki görevlileri uyararak dikkatli olmasını istediklerini aktaran Salihoğlu, şahsın misafir kapısındaki güvenlik görevlilerine, "Beni Erdoğan ile görüştürün, açın kapıları" diye çıkışması üzerine sakin olması yönünde ikaz edildiğini ifade etti.

Salihoğlu, söz konusu kişinin sivil giyimli güvenlik görevlisinin boğazına sarılıp duvara yasladığı, bu kez resmi güvenlik görevlilerinin olaya müdahale ettiği, şahsın resmi güvenlik görevlilerinden birinin belindeki tabancayı-silahı alarak havaya ateş ettiği, akabinde de kendi kafasına ateş ederek yaralandığını kaydetti.

Yaralının ambulansla en yakın hastaneye kaldırıldığını ve tedavisinin devam ettiğini belirten Salihoğlu, "Olayla ilgili olarak derhal soruşturma başlatılmış olup İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı nöbetçi cumhuriyet savcısı olay yerine intikal etmiştir, halen olay yeri tespiti ve diğer soruşturma işlemlerini yürütmektedir" ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile