Tarihî Mekânda Necip Fazil'a Vefa

Tarihî Mekânda Necip Fazil'a Vefa

Türkiye Dil ve Edebiyat Dernegi Erzurum Subesi’nin Vakiflar Genel Müdürlügü ve Erzurum Büyüksehir Belediyesi’nin destekleriyle Çifte Minareli Medrese’de düzenledigi “Üstâd’a Vefa Programi” soguk ve yagisli havaya ragmen Necip Fazil sevenleri tarafindan yogun ilgi gördü.

Sair Necip Fazil Kisakürek’in dogumunun 120., vefatinin da 41. yildönümü münasebetiyle gerçeklestirilen programin organizasyonunu ve sunuculugunu TDED Erzurum Program Koordinatörü Eda Yuvasen yapti. Eda Yuvasen TDED Erzurum olarak çok yogun ve verimli etkinlik takviminin sonuna geldiklerini, dönemin son programi olarak da sairler sultani ve hayatinda Erzurum’un derin izler biraktigi Necip Fazil Kisakürek’i böylesine tarihi mekânda ve gençlerle beraber anmaktan dolayi çok mutlu oldugunu ifade etti.

TDED Erzurum Sube Baskani Murat Ertas Necip Fazil’in Erzurum ile ilgisine degindi ve onun Erzurum’a babasinin vefatindan sonra ilk olarak on alti yasinda annesi ve anneannesiyle geldigini, sonra kalan askerligini tamamlamak için 39 yasindayken 1943’te kirk bes günlügüne ve 1963’te de “Iman ve Aksiyon” konferansini vermek için Erzurum Milliyetçiler Derneginin davetlisi olarak Erzurum’a geldiginden bahsetti. Necip Fazil’in Erzurumlunun yigitliginden, serdengeçti tavrindan çok etkilendigini vurgulayan Murat Ertas programa emek veren, destek olan kisi ve kurumlara, programa istirak eden herkese ve basin mensuplarina tesekkür ederek Necip Fazil’in “Zindandan Mehmed’e Mektup” adli siirini okudu.

Programda bir konusma yapan TDED Erzurum Yönetim Kurulu Üyesi ve Atatürk Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof.Dr. Erdogan Erbay da Necip Fazil’in siirini ve sanatini biçimlendiren karakterinden ve fikirlerinden bahsederek onun dünyanin en güçlü sairlerinden biri oldugunu söyleyerek Sakarya siirini okudu.

Programda Ziya Kibar, Ayhan Özsaglicak, Erdogan Yilmaz, Ahmet Demir, Gülsemin Akyüz, Zeynep Saraçoglu, Rabianur Özyüzer, Yusuf Can Yangil Necip Fazil’dan ve kendilerinden siirler okudu. EBB Kültür Dairesi ses sanatçilarindan Murat Karasungur ve ekibi de türküleriyle ve icra ettikleri müzikle programa destek oldular.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile