Tarih Müzede Canlandı

Adıyaman Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümü öğrencileri, Paleolitik çağdaki yaşamı Adıyaman Müzesi'nde canlandırdı.

Milattan önce 40000 ile 7000 yıllarını kapsayan Paleolitik Çağdaki yaşam biçimi üniversite öğrencileri tarafından Adıyaman Müzesinde canlandırıldı. Oyunun müzede canlandırılması gösteriye ayrı bir renk ve gerçekçilik kattı. Sosyal Bilgiler Öğretimi dersi için hazırlanan canlandırma oyununda üniversite öğrencileri karakter canlandırmasında tiyatro oyuncularını aratmadı. Paleolitik dönemde avlanmadan, ateşin ve paranın bulunduğu döneme kadar olan süreci ele alan gösteride, belgesel drama oyunu sahnelendi.
Sahnelenen oyunu Cengiz Topel İlköğretim Okulu öğrencileri izledi. Geçmiş dönemi, döneme ait elbiselerle canlandıran üniversite öğrencilerinin gösterisi, izleyenlerden tam not aldı.
Sahnelenen oyunla birlikte öğrencilerin geçer not aldığını müjdeleyen Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Yasin Doğan, belgesel drama ile tarihe karşı duyarlılığın artacağını sözlerine ekleyerek, şöyle konuştu:
"Türkiye'de müzeleri sadece gidip görüp geliyoruz. Kültürümüze ve tarihimize kalıcı bir şeyler bırakamıyoruz. Sahnelenen oyunla birlikte tarihe olan duyarlılığın artacağına inanıyorum. Öğrencilerimiz sahnelenen oyunla, geçmişte insanların neler yaptığını ve nasıl yaşadığını bugün ki insanlara göstermiş oldu."
Oyunu meraklı gözlerle izleyen minik öğrenciler, gösteriyi beğendiklerini ve bu tür oyunlarla geçmişte yaşayan insanların kültürlerini öğrendiklerini dile getirdiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile