Tarih Ve Doğayla İç İçe İftar

Tarih Ve Doğayla İç İçe İftar

Giresun’da yazın binlerce yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Giresun Kelesi bugünlerde iftar açmak için seçilen en güzide mekanlar arasında yer alıyor.

Giresun’un en önemli turizm mekanları arasında yer alan Giresun kalesi M.Ö 1.yüzyıldan kalan surlarıyla hala günümüze kadar varlığını sürdüren, asırlık çınar ağaçlarına da ev sahipliği yapıyor. Yaz aylarında dolup taşan Giresun Kalesi bugünlerde ise iftar açmak için seçilen en güzide mekanlar arasında yer alıyor. Aileleriyle kalede iftar yapmak isteyenler ise saatler öncesinden gelerek yer ayarlamak zorunda kalıyor. Gelipte yer bulamayanlar ise yaklaşık 80 santimetre genişliğindeki surların üzerine çıkarak sofra kurmak zorunda kalıyorlar. Burada iftar yapmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade eden vatandaşlar, açık havada Giresun ve deniz manzarası eşliğinde iftar yapmanın ayrıcalığını yaşadıklarını ifade ediyorlar.

Final ve bütünleme sınavı sürecinde olduklarını belirten öğrenciler burayı hem iftar, hem de ders çalışmak için tercih ettiklerini belirtti.

Kaleye gelenler arasında yer alan GRÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Radyo Televizyon Teknolojileri Bölümü öğrencileri ise iftar öncesinde tarihi surların ortasında sofra kurdular. “Okulun son günlerini tarihle iç içe, eşsiz doğa ortamında geçiriyoruz. Sınav stresini atarak moral değerlerimizi yükseltiyoruz” diyen öğrencilere, Öğretim Görevlisi Mehtap Özsoy da eşlik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile