Tarihe Çirkin Görüntü

Tarihe Çirkin Görüntü

Bursa'da hayırseverler tarafından restore edilen Tarihi Çukur Mescit'in çatısına yerleştirilen hoparlör sistemi çirkin görüntü oluşturuyor.

Yıldırım ilçesi sınırlarında Yıldırım Külliyesi'nin güneyinde Çukur Mahalle'de yer alan Çukur Mescit hayırseverler tarafından restore edilerek orijinal görüntüsüne kavuştu. Hizmete açılan Çukur Mescit'in çatısındaki hoparlör sistemi vatandaşların tepkisini çekti. Tarihi yapının gün yüzüne çıkartılmasına sevindiklerini belirten mahalle sakinleri, hoparlör sisteminin yapıya gölge düşürdüğünü ifade etti.

Vatandaşlar, hoparlör sisteminin kaldırılması gerektiğini belirterek, yetkililere çağrıda bulundu.

Çukur Mescit, 15. yüzyılın ikinci yarısında Ahmet Bey tarafından yaptırıldı. Zaman zaman yapılan onarımlarla ve bir ara dokuma fabrikası olarak kullanılan mekan, bu sebeple orijinalliğinden uzaklaştı. İbadet mekanı 7.60x7.57 m. ölçüsünde kareye yakın dikdörtgen planlı olup, moloz taştan duvarları 0.80 m. kalınlığındadır. Üzeri çatı ile örtülü olan ibadet mekanı altı pencere ile aydınlatılmıştır. Hayırseverler tarafından restore edilen Tarihi Çukur Mescit, 2011 eylül ayında başlayan restore çalışmalarının ardından günümüze kazandırıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile