Tarihe Merakli 40 Ögrenci Çorum Müzesini Gezdi

MEB Özel Yeteneklilerin Gelistirilmesi Daire Baskani Ramazan Barin: 'Bunlar proje ögrencilerimiz. Buraya gelen ögrencilerimiz, buralarla ilgili proje üretmeye baslayacak. Çok güzel dönüsler aliyoruz. Gezinin sonunda ögrencilerden fikirlerini yazili olarak isteyecegiz'

Türk Tarih Kurumunun (TTK), Milli Egitim Bakanligina (MEB) bagli bilim ve sanat Merkezlerinde görev yapan ögretmen ve ögrenciler için düzenledigi gezi kapsaminda kente gelen ögretmen ve ögrenciler Çorum Müzesini gezdi.

Eski Anadolu tarihi adina büyük önem tasiyan Çorum'un Bogazkale ilçesindeki Hattusa Antik Kenti'ni ziyaret eden ortaögretim düzeyinde 40 bilim ve sanat merkezi ögrencisi ile 22 tarih ögretmeni, gezinin ikinci günün de Çorum Müzesini gezerek binlerce yillik tarihi eserler hakkinda bilgi aldi.

TTK Baskan Yardimcisi Hüseyin Murat Yücel baskanligindaki gezide, katilimcilara Alacahöyük Kazi Heyeti Baskani Prof. Dr. Tayfun Yildirim, Çorum Müzesinde sergilenen ve Anadolu'nun binlerce yillik geçmisine isik tutan eserler hakkinda bilgi verdi.

MEB Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlügü Özel Yeteneklilerin Gelistirilmesi Daire Baskani Ramazan Barin, AA muhabirine, TTK ile MEB'in imzaladigi protokol kapsaminda bilim ve sanat merkezlerinde egitim gören çocuklarin tarih bilincinin gelistirilmesinin hedeflendigini söyledi.

Çocuklarin kültürel miras niteligindeki yerleri ziyaret edilmesi amaciyla Çorum'dan güzel bir baslangiç yaptigini belirten Barin, gelecekte daha güzel projelerin hayata geçirilecegini dile getirdi.

Ögrencilerin gezide olmaktan son derece mutlu olduklarini aktaran Barin, "81 ilde 193 bilim ve sanat merkezimiz var. Yaklasik 63 bin ögrenci buralarda destek egitimi almakta. Farkli yerlerden gelen ögrencilerin hepsi farkli düsünce içindeler. Türkiye'nin güzel yerlerini görmekten dolayi hepsi mutlu. Bunlar proje ögrencilerimiz. Buraya gelen ögrencilerimiz, buralarla ilgili proje üretmeye baslayacak. Çok güzel dönüsler aliyoruz. Gezinin sonunda ögrencilerden fikirlerini yazili olarak isteyecegiz." dedi.

Çorum Bilim Sanat Merkezleri Sosyal Bilgiler Koordinatörü Halil Bolat da bilim sanat merkezlerindeki ögrencilerin özel yetenekli ögrenciler olduguna dikkati çekerek, "Bu ögrencilerin en önemli özelliklerinden biri çok merakli olmalari. Tarihe yönelik bilgilerinin fazla olmasi. Bu gibi çalismalarla çocuklar bir taraftan meraklarini giderirken diger taraftan da yeni ögrendikleri bilgilerle yeni seyleri merak etmeye basliyorlar." ifadesini kullandi.

Projenin kültürel mirasin kesfedilmesi anlaminda da önem tasidiginin altini çizen Bolat, "Ögrenciler dün Hattusa'yi gezdi. Hattusa bütün ögrencilerin, ögretmenlerin mutlaka görmesi gereken bir yer. Zaten Hitit uygarligina ait önemli kalintilarin oldugu önemli bir yer. Ögrencilerimiz burayi canli gördügü için çok mutlu." seklinde konustu.

İçel Yenisehir Belediyesi Bilim Sanat Merkezi Sosyal Bilgiler Ögretmeni Sevilay Çiftçi, gezinin ögrencilere birçok fayda sagladigini belirterek, "Bu tür çalismalarin ögrencilere artilari oluyor. Dün ögrenciler gezi günlügü tuttu. Burada oldukça fazla bilgi edindiler. Gelecekte yapacaklari çalismalara yansimalari olacaktir." diye konustu.

Ankara Yenimahalle Bilim Sanat Merkezi ögrencisi Duhan Basaran Ahmetoglu ve İçel Yenisehir Bilim Sanat Merkezi ögrencisi Emine Sahin ise gezide birçok yeni bilgi ve tecrübe edindiklerini dile getirerek organizasyon için MEB ve TTK'ye tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile