Tarihi Alan 9 Günlük Bayram Tatilinde 2 Milyon Ziyaretçiyi Agirladi

Tarihi Alan 9 Günlük Bayram Tatilinde 2 Milyon Ziyaretçiyi Agirladi

Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, Tarihi Alan’in 9 günlük Ramazan Bayrami tatilinde 2 milyon ziyaretçi agirladigini belirterek, "Türk milletinin evlatlari sel olup Çanakkale’ye kostu, Çanakkale’ye akti ve ecdadiyla bulustu. Çanakkale ruhunu teneffüs etti" dedi. Kasdemir, 2024 yili ziyaretçi beklenti rakamlarini da 5 milyondan, 6-7 milyona çikarmak durumunda olduklarini da söyledi.

Tarihin en kanli muharebelerinden birine sahne olan ve dünya harp tarihine geçen, ‘Çanakkale Geçilmez’ destaninin yazildigi Çanakkale Savaslari’nin yasandigi Tarihi Gelibolu Yarimadasi’ndaki Sehitler Abidesi, Seyit Onbasi Heykeli, 57. Piyade Alayi Sehitligi, Conkbayiri, Çanakkale Destani Tanitim Merkezi, Kilitbahir Kalesi, Bigali Kalesi ve Seddülbahir Kalesi’yle her yil binlerce ziyaretçiye Çanakkale ruhunu yasatmaya devam ediyor. Adim atilan her noktasinda Çanakkale Savaslari’nin izlerinin görülmesi mümkün olan, açik hava müzesi niteligi tasiyan Tarihi Gelibolu Yarimadasi’nda, Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligi hayata geçirdigi ve geçirecegi yeni projelerle, Çanakkale ruhunu ve Çanakkale Destani’ni daha fazla kisiye ulastirmayi hedefliyor.

Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, Hamidiye Tabyalarinda düzenledigi basin toplantisinda, Çanakkale Savaslari’nin yasandigi Tarihi Gelibolu Yarimadasi’nin 9 günlük Ramazan Bayrami tatilinde ziyaretçi sayilarini degerlendirdi. Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, Çanakkale Savaslari’nin yasandigi Tarihi Gelibolu Yarimadasi’nin 9 günlük Ramazan Bayrami tatilinde 2 milyon ziyaretçi agirladigini belirterek, “Çanakkale Tarihi Alani olarak hep hayal ettigimiz, hedefledigimiz ve çalismalarimizi bu yöne dogru kanalize ettigimiz bir bayram geçirdik, bir tatil geçirdik. 9 günlük Ramazan Bayrami tatili boyunca Çanakkale Tarihi Alan’da yaklasik 2 milyon ziyaretçiyi agirladik. Bu bizim için çok mutluluk verici bir olay. Türk milletinin evlatlari sel olup Çanakkale’ye kostu, Çanakkale’ye akti ve ecdadiyla bulustu, Çanakkale ruhunu teneffüs etti. Çanakkale bu milletin ortak degeridir, ortak paydasidir, Çanakkale bu milletin kalbidir ve her geçen gün artan bir ziyaretçi yogunlugu ile Çanakkale Tarihi Alani da dünyanin en çok ziyaret edilen açik hava müzesi olacaktir demistik ve hayallerimizi, çalismalarimizi bu yönde ortaya koymustuk. Çok sükür 9 günlük bayram tatili boyunca Çanakkale Tarihi Alan’da büyük bir yogunluk yasadik. Çanakkale bir kez daha Türkiye’de bir bulusma noktasi oldugunu ortaya koymus oldu. Çanakkale bir cazibe merkezi, hem Türkiye’de hem de dünyada görünmek istenen, yasanmak isteyen, havasi teneffüs edilmek istenen bir yer olacaktir. Kurban Bayrami’nda da bundan daha büyük yogunluklari yasayacagiz. Hep hedefledigimiz, arzuladigimiz ve yil boyu yogunluk yani sadece belli günler sikismis kalabaliklar degil, 365 gün boyunca Çanakkale’ye gelen bir ziyaretçi yogunlugu yasayacagiz. Biz Tarihi Alan Baskanligi olarak buna haziriz” dedi.

2024 yili ziyaretçi hedeflerinin artik 6-7 milyon oldugunu da ifade eden Alan Baskani Ismail Kasdemir, sözlerine söyle devam etti:

"Buraya gelen o 9 günlük süre boyunca 2 milyon olan ziyaretçi belki daha fazla olacak. Çok yakin bir zaman içerisinde 2024 yilinda Tarihi Alan’a 5 milyon ziyaretçi bekledigimizi ifade etmistim ama bugün itibariyla bunu revize ediyoruz, etmek durumundayiz. Çünkü sadece Ramazan Bayrami tatilinde 2 milyon insani agirlamissak, zannediyorum 2024 yili boyunca daha bunun Kurban Bayrami var. Daha sonraki süreçlerde yine 30 Agustos’ta baslayacak Kültür Yolu Festivalimiz var. Yeni yerler yapiyoruz, yeni müzeler açiyoruz, yeni ziyaret merkezleri yapiyoruz. O yüzden bugün itibariyla 2024 yili ziyaretçi beklenti rakamlarimizi 5 milyondan, belki 6-7 milyona çikarmak durumundayiz. Çanakkale’nin böyle bir potansiyeli var. Çanakkale bu milletin ortak degeridir, Çanakkale ortak paydamizdir, Çanakkale Cumhuriyet’in önsözüdür. Çanakkale Cumhuriyetimizin banisi büyük önder, Çanakkale kahramani Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine çiktigi yerdir. Çanakkale aslinda bu milletin kendini buldugu ve her zaman burada olmaktan büyük mutluluk duydugu, Çanakkale ruhunun ortaya çiktigi topraklardir.”

Bayram tatili boyunca yaklasik 2 milyon kisi ziyaret etti

5 Nisan’da 155 bin, 6 Nisan-9 Nisan tarihleri arasinda günlük ortalama 180 bin kisinin ziyaret ettigi Tarihi Alan’a, 10 Nisan’da 223 bin, 11 Nisan’da 295 bin, 12 Nisan’da ise 319 bin ziyaretçi giris yapti. Tarihi Alan, bayram tatili boyunca (5-14 Nisan 2024 tarihleri arasinda) yaklasik 2 milyon ziyaretçiyi agirladi. Geçen sene bayram tatilinde (20-23 Nisan 2023) tarihlerinde toplam 700 bin kisinin ziyaret ettigi Tarihi Alan böylece kendi ziyaretçi rekorunu kirmis oldu.

Müze ziyaretçi sayilari artti

Çanakkale Bigali Kalesi, Çanakkale Hilal’i Ahmer Canlandirma Alani, Çanakkale Destani Sergi Müzesi, Çanakkale Destani Tanitim Merkezi Sinevizyon, Çanakkale Hamidiye Tabyasi, Çanakkale Kilitbahir Kalesi, Çanakkale Namazgah Tabyasi Müzeleri ve Seddülbahir Kalesi’ni de geçen yil 3 günlük Ramazan Bayrami tatilinde 18 bin 660 kisi ziyaret etti. Bu yil 9 günlük bayram tatilinde müze ziyaretlerinde de rekor kirildi. 6-14 Nisan 2024 tarihleri arasinda Tarihi Alan’daki müzeler toplamda yaklasik 200 bin kisiyi agirladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile