Tarihi Alan'a Bu Yil 5 Milyon Ziyaretçi Bekleniyor

Tarihi Alan'a Bu Yil 5 Milyon Ziyaretçi Bekleniyor

Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, Çanakkale Savaslari’nin yasandigi Tarihi Gelibolu Yarimadasi’nin, hem Türkiye’nin hem dünyanin çok büyük bir bulusma noktasi olmaya devam ettigini ve bu yil Tarihi Alan’a 5 milyon ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Tarihin en kanli muharebelerinden birine sahne olan ve dünya harp tarihine geçen ‘Çanakkale Geçilmez’ destaninin yazildigi Çanakkale Savaslari’nin yasandigi Tarihi Gelibolu Yarimadasindaki Sehitler Abidesi, Seyit Onbasi Heykeli, 57. Piyade Alayi Sehitligi, Conkbayiri, Çanakkale Destani Tanitim Merkezi, Kilitbahir Kalesi, Bigali Kalesi ve Seddülbahir Kalesiyle her yil binlerce ziyaretçiye Çanakkale ruhunu yasatmaya devam ediyor. Adim atilan her noktasinda Çanakkale Savaslari’nin izlerinin görülmesi mümkün olan, açik hava müzesi niteligi tasiyan Tarihi Gelibolu Yarimadasi’nda, Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligi hayata geçirdigi ve geçirecegi yeni projelerle, Çanakkale Ruhu’nu ve Çanakkale Destani’ni daha fazla kisiye ulastirmayi hedefliyor.

"Türk milletinin kalbi Çanakkale’de çarpip duruyor"

Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, Çanakkale Savaslari’nin yasandigi Tarihi Gelibolu Yarimadasi’ni dünyanin en çok ziyaret edilen açik hava müzesi haline getirmek istediklerini söyledi.

Tarihi Alan’in hem Türkiye’nin, hem de dünyanin bir bulusma noktasi haline geldigini belirten Alan Baskani Ismail Kasdemir, “Çanakkale Tarihi Alan her yil oldugu gibi, bu yil da büyük bir ziyaretçi akinina ugruyor. 2023 yilinda yaklasik 4 milyon civarinda ziyaretçiyi Çanakkale Tarihi Alan da misafir etmistik. Bu yil tahminlerimiz 5 milyon civarinda ziyaretçinin Çanakkale Tarihi Alan da ziyaret gerçeklestirecegi yönünde. Zaten Türk milletinin kalbi Çanakkale’de çarpip duruyor. Çanakkale deyince Türk milletinin kalbi baska atmaya baslar ve hemen hemen her evde mutlaka Çanakkale gündem olur. Çanakkale hepimizin ortak degeri ve Çanakkale bizim Çanakkale’miz. Çünkü her memleketten, her aileden, her evde mutlaka Çanakkale Savasi ile alakali ya bir sehit ya bir gazi çikmistir. Dolayisiyla Çanakkale her bir memleketin kösesinde mutlaka gündem olmaktadir. Çanakkale Ruhu Türk milletinin kalbinde, beyninde, DNA’sinda, kromozomlarin da vardir, var olacaktir. Çanakkale sevgisi Türk milletinin evlatlarinin da Çanakkale’ye kosarak gelmelerine vesile oluyor. Çanakkale Ruhunu hissetmelerini sagliyor. Biz de Tarihi Alan Baskanligi olarak burada gelen ziyaretlerimizin Çanakkale Ruhunu daha iyi hissetmeleri, bu topraklarin nasil vatan yapildigini, daha iyi anlamalari, Çanakkale Savaslarini daha idrak etmelerini, Çanakkale ruhu denen yüksek karakterli durusunu daha iyi gömmelerini saglamak için çalismalar yapiyoruz” dedi.



"Çanakkale Tarihi Alan dünyada en çok ziyaretçi alan açik hava müzesi haline gelecek"

Çanakkale Tarihi Alan Baskanligi olarak bir hayallerinin oldugunu da ifade eden Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, “Bir gün gelecek Çanakkale’yi, Tarihi Alan’i görmeyen, Çanakkale ruhunu teneffüs etmeyen Türk evladi kalmayacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatandaslari Çanakkale’ye gelip buradaki bu ruhu, bu atmosferi yasayacaklar. Yabanci misafirlerimizi de burada agirlamak istiyoruz. Özellikle son dönemler de çok fazla sayida yabanci ziyaretçi Çanakkale Tarihi Alan’a gelmeye basladi.

Özellikle son yapmis oldugumuz çalisma olan su alti parki ile alakali dalis meraklisi yabanci misafirlerimiz de daha fazla gelmeye basladi.

Çanakkale Tarihi Alan hem Türkiye’nin, hem de dünyanin çok büyük bir bulusma noktasi olmaya devam ediyor. Çanakkale tam bir baris kenti, esenlik kenti, huzur kenti. Çanakkale Tarihi Alan da tam bir huzur hakim. Doga dokusu, bozulmamis tarihi atmosferi, yok olmamis özgün yapilari, dünyanin en iyi korunmus savas alani ve tabii ki dünyanin en çok ziyaret edilen açik hava müzesi oluyor, olmaya devam ediyor. Çok yakin bir zaman içerisinde tahmin ediyorum ve diliyorum ki ve iddiamiz odur ki Çanakkale Tarihi Alan dünyada en çok ziyaretçi alan açik hava müzesi haline gelecek. Her gün artan bir ziyaretçi trafigimiz zaten var. Çok da ilgi var. Hem Çanakkale’ye olan sevgi hem de Çanakkale Tarihi Alan da yapilanlar, müzeler, siperler, yeni sehitlikler, diger aktivitelerle birlikte insanlarimiz Çanakkale’de daha anlamli, dolu zamanlar geçiriyorlar” diye konustu.

Çanakkale Savaslari’nin yasandigi Tarihi Gelibolu Yarimadasi’nin 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenleri sonrasi ziyarete uygun hale geldigini de kaydeden Kasdemir, sözlerine söyle devam etti:

“Iklim müsait hale geldi. Hizli bir ziyaretçi akini basladi.

Zannediyorum ki Nisan, Mayis aylari ile beraber zirveye çikar, yaz boyunca devam eder. Hayalimiz, amacimiz, niyetimiz 12 ay boyunca Çanakkale Tarih Alan’a yayilmis bir ziyaretçi trafigi, bir hareketlilik istiyoruz. Biz onlari Çanakkale’de bekliyor olacagiz. Vatandaslarimiz Çanakkale’ye geldikçe daha anlamli oluyor. Tarihi Alana ne kadar çok ziyaretçi gelirse, özellikle gençlerimiz gelirse daha anlamli, kiymetli oluyor. O yüzden biz memleketin bütün evlatlarini, Türkiye Cumhuriyeti’mizin bütün vatandaslarini, memleketin dört bir tarafinda yasayan insanlarimizi Çanakkale’ye davet ediyoruz ve bekliyoruz. Çanakkale ruhunu hep beraber hissedelim, teneffüs edelim. Çanakkale’yi görmek insanin hayatini anlamli hale getiriyor. Çanakkale‘yi görmemek bence insan hayatindaki büyük bir eksikliktir. Görmek isteyenleri bu eksikliklerini tamamlamak isteyenlere Çanakkale’de agirlamak istiyoruz. Çok farkli bir atmosfer, çok yüksek suurun gerektirdigi kahramanligi göstermis o insanlarin yattigi müstesna topraklar ziyaretçilerini bekliyor Çanakkale’de bulusmak üzere.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile