Tarihi Binaları Giydirdiler

Tarihi Binaları Giydirdiler

Blue'Safe Mavi Kale'nin tüm dünyada gittikçe önem kazanan enerji tasarrufuna dikkat çekmek için düzenlediği sergi, Bursa As Merkez'de açıldı.

Tarihi binaların maketlerinin giydirildiği sergiyle vatandaşların ısı yalıtımına teşvik edilmesi hedefleniyor. Farklı mekanlarda sergilenen proje, bir süre İstanbul sokaklarını ve İstanbul'daki AVM'leri süsledi. Şimdi ise ilk kez şehir dışına çıkarak Bursa'daki As Merkez Outlet'te açıldı. 28 Şubat'a kadar gezilebilecek sergi, büyük ilgi görüyor.

"İstanbul'u mantoluyoruz" projesi, yalıtımın küresel ısınmanın önlenmesindeki rolü ve ısı yalıtımının sağladığı enerji tasarrufunu anlatmak maksadıyla düzenleniyor. Kampanya kapsamında, İstanbul'u farklı yönleri ile anlatan ve mimari özellikleri ile öne çıkan bazı binaların maketleri yapıldı ve bu maketler modacı/tasarımcı Ümit Ünal'ın yorumu ile mantolandı.

Ümit Ünal'ın giydirdiği binalar; Beyoğlu Tünel'de bulunan tarihi Galata Kulesi, Haydarpaşa Garı, Karaköy Bankalar Caddesi'ndeki tarihi Sarkuysan binası ve İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt kampüsü oldu. Mantolar, kumaşların yanı sıra file, dübel, köpük gibi malzemelerle de şekillendi. Dübellerin düğme olarak kullanıldığı tasarımlarda Kalekim, Mardav ve Dow Chemical iş birliğinden doğan Blue'Safe Mavi Kale'nin kurumsal rengi olan mavi renk hakim. Ümit Ünal, modanın yanı sıra aldığı arkeoloji eğitimini de kullanarak binaların ruhlarına, yaşadıkları, yansıttıkları tarihe göre tasarımlarını şekillendirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile