Tarihi Caminin Tarihi Halıları 8 Yıldır Kayıp

Tarihi Caminin Tarihi Halıları 8 Yıldır Kayıp

Bilecik’teki tarihi Köprülü Mehmet Paşa Camii'nden 8 yıl önce çalınan 300 yıllık halıların hala bulunamaması belde halkını harekete geçirdi.

Vatandaşlar astıkları afişlerle konuyu gündemde tutarken, Belediye Başkanı Yusuf Fidan ise bir an önce halıların bulunmasını istedi.

Bilecik’in Vezirhan beldesinde bulunan tarihi Köprülü Mehmet Paşa Camii'nde yaklaşık 300 yıllık olduğu belirtilen tarihi halılar 8 yıl önce çalındı. Cami görevlileri ve vatandaşlar konuyla ilgili girişimlerden bir sonuç alamayınca afişlerle konuyu gündeme taşıdı. Beldenin içinden geçen günde 20 bin aracın geçtiği İstanbul-Antalya karayolunun kenarına 'Tarihi eser halılarımızı istiyoruz' yazılı afiş asan vatandaşlar, bir an önce halıların veya halıyı çalanların bulunmasını istediler

Vezirhan Belediye Başkanı Yusuf Fidan da, beldelerinin bu şekilde anılmasından üzüntü duyduğunu belirterek, “İnşallah bulunur. Bu tür şeyler, hele hele Diyanet gibi bir kurumda bu tür olayların olması hepimizi üzüyor. Vezirhan’ın bu şekilde anılması bizleri daha çok üzüyor. Eğer suçlular varsa bir an önce bulunur. Diyanet’in bu işlerden kurtulması bizim için en güzeli. İnşallah halılar bulunur, suçlular da cezasını çeker” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile