Tarihi Camiyi Ramazan Ayi Ve Bayramda 37 Bin 913 Kisi Ziyaret Etti

Tarihi Camiyi Ramazan Ayi Ve Bayramda 37 Bin 913 Kisi Ziyaret Etti

Konya’nin Beysehir ilçesinde, UNESCO’nun Dünya Kültür Mirasi Listesinde yer alan ve Türkiye’nin en büyük ahsap camilerinden olan tarihi Esrefoglu Camii’ni Ramazan ayinda ve bayram tatil günlerinde 37 bin 913 kisi ziyaret etti.

Tarihi Esrefoglu Camisi’nin Ramazan ayinda ve bayram tatil günlerindeki ziyaretçi istatistikleri belli oldu. Esrefoglu Camii ziyaretçi raporunda yer alan istatistiki verileri göre, Ramazan ayi ile devamindaki 9 günlük bayram tatili sürecinde cami, günlük ortalama bin 53 kisi tarafindan ziyaret edilirken, ziyaretçi trafiginin en yogun oldugu günde bu sayi 3 bin 854 olarak kayitlara geçti. Söz konusu tarih araliginda hafta içi 23 bin 663 olan ziyaretçi sayisinin hafta sonu ise 14 bin 250 kisi olarak istatistiklere yansidigi belirtildi.

Kadir Gecesi’nde 2 bin 633 olarak belirlenen cami ziyaretçi sayisinin 9 günlük bayram tatilinde ise 19 bin 828 olarak ölçüldügü kaydedildi.

Vakiflar Bölge Müdürlügü, Beysehir Ilçe Müftülügü ve Türkiye Diyanet Vakfi ile Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ali Akkanat Turizm Fakültesi tarafindan ibadethaneye yerlestirilen dijital ölçüm cihazi sayesinde tarihi mekanin ziyaretçi istatistikleri belirleniyor. Ölçüm cihaziyla camiye gelenlerin sayisi aylik, haftalik ve günlük olarak ölçülebiliyor. Tarihi camide ölçüm cihazinin yerlestirilmesiyle ilk ziyaretçi sayisal verileri 2022 yilinin Temmuz ayindan bu yana alinmaya baslandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile