Ortacalar köyünde Arhavi ilçe merkezine 25 kilometre uzakliktaki Arili ve Küçükköy yol ayriminda bulunan ve birbirine dik gelecek sekilde iki köprüden meydana gelen tek gözlü ve kemerli Çifte Köprüler tarihe meydan okuyor. 18. yüzyilda Osmanli döneminde yaptirilan köprüler, bu günlerde dügün fotografi çektiren çiftlerden yogun ilgi görürken, dügün fotografçilarinin dogal stüdyosu haline geldi.
Dügün fotograflarini, kapali mekanlar yerine dogada çektirmek isteyen çiftler, basta çifte kemer köprüler olmak üzere Mençuna selalesi gibi farkli dogal güzelliklere sahip yerlerde mutluluklarini ölümsüzlestirmek istiyorlar.
“Burada doga ve kültür bir arada”
Dügün öncesi fotograf çekimlerin için çifte kemer köprüleri tercih eden damat Ali Hanci, “Arhavi Karadeniz’in incisidir. Buranin cografyasi çok güzel. Çifte köprüler geleneksel bir yer. Her çift mutlaka buraya gelir. Bizde burayi tercih ettik hosumuza gidiyor. Dogayla ve kültürle iç içeyiz. Samsunluyum ama burada Artvinli oldum. Buranin insanlari hos, ne mutlu burada olduguma” dedi.
Fotograf sanatçisi Cüneyt Özçelik ise “Istanbul’da moda sektöründe bu isi yaptim. Daha sonra dügün fotografçiligina geçtim. Is yerimiz Hopa’da Artvin ve Rize Bölgesinde islerimiz oluyor. Genelde insanlar bir yer ünlenince orada çekim yapmak istiyorlar. Ama bu anlamda Artvin’de çesitler çok. Artvin bu anlamda çok zengin, bilindik yerlerden daha güzel mekanlar var” ifadelerini kullandi.
Tarihi Çifte Köprüler Dügün Çekimlerinin Gözde Mekanlarindan Biri Haline Geldi
Artvin’in Arhavi ilçesinde bulunan kesme tas mimarisiyle yillara meydan okuyan tarihi Çifte Köprüler, bugünlerde dügün fotografi çektiren çiftler nedeniyle yogun ilgi görüyor.