Tarihi Eserleri 500 Bin TL'ye Satmak Isterken Suçüstü Yakalandilar

Tarihi Eserleri 500 Bin TL'ye Satmak Isterken Suçüstü Yakalandilar

Diyarbakir’da jandarma ekipleri, 4 sahsi ellerinde bulundurduklari çesitli eski tarihi eserleri 500 bin TL karsiliginda satmak isterken suçüstü yakaladi.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakir Il Jandarma Komutanligi Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Sube Müdürlügüne bagli ekipler, Yenisehir ilçesinde ikamet eden sahislarin ellerinde bulundurduklari çesitli eski eserleri 500 bin TL karsiliginda satmak için müsteri aradiklari yönünde bilgilere ulasmasi sonucunda operasyon düzenledi.



Tarihi eserleri satmak isterken suçüstü yakalandilar

4 kisi oldugu ögrenilen süpheliler, Yenisehir-Dökmetas Mahallesi’nde tarihi eserleri satmaya çalistiklari esnada suçüstü yakalanarak gözaltina alindi. Gözaltina alinan süphelilerin üzerlerinde ve araçlarinda yapilan aramada, Roma ve Bizans dönemlerine ait oldugu degerlendirilen 420 adet bronz sikke, 9 adet eski toprak kandil, 4 adet gözyasi sisesi, 1 adet bronz bilezik ve 70 adet çesitli ölçü ve ebatlarda olmak üzere toplam 504 adet tarihi eser ele geçirildi.

Tarihi eserler müze müdürlügüne teslim edildi

Ele geçirilen tarihi eserleri muhafaza altina alarak müze müdürlügüne teslim eden jandarma, yakalanan 4 süpheli hakkinda sorusturma baslatti. Valilikten yapilan açiklamada ise, “Halkimizin huzur ve güvenliginin saglanmasina yönelik yürütülen adli ve mülki görevlere artan bir azim ve kararlilikla araliksiz olarak devam edilecektir” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile