Tarihi Ev Yakılmadı

Tarihi Ev Yakılmadı

Özel bir televizyon kanalında yayımlanmak üzere Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı tarihi konakları ile ünlü Mustafapaşa beldesinde çekim yapıldığı esnada, tarihi bir Rum evinin yakıldığı iddialarına ev sahibi ve yapımcı firma yetkilisinden cevap geldi.


Dizinin yapımcı firması Boyut Film Koordinatörü Cem Çakır, tarihi evi yakma diye bir olayın olmadığını, sadece özel bir düzenekle zararsız kimyasal bir madde ile sis havası oluşturduklarını belirtti. Evin sahibi Muzaffer Güleç de basında yer alan ev yakma haberinin yalan olduğunu, sadece bir vatandaşın iddiasını yansıttığını kaydetti.

Başlıca rolleri Fikret Kuşkan, Arif Erkin, Meltem Miroğlu, Rana Cabbar,Şenay Gürler, Rozet Hubeş, Serkan Şenalp, Ali Barkın,Onur Tuna, Sera Tokdemir, Neslihan Atagül ve Çağla Şimşek’in paylaştığı ve ilk dört bölümünün yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül’ün yaptığı dizide senaryo gereği tarihi bir Rum evinin yakıldığı iddialarında bulunulmuştu.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Boyut Film Koordinatörü Cem Çakır, ev yakılma gibi bir olayın çekimler sırasında kesinlikle yaşanmadığını söyledi.

Dizide senaryo gereği tarihi bir evin yanmış görüntüsünün gerekli olduğunu belirten Çakır, “Bunu, bakır borularla yapılan özel bir düzenek sayesinde başardık. Tamamen eve zararsız olan kimyasal maddeler kullanarak sis görüntüsü oluşturduk. Kesinlikle evin içinde herhangi bir madde yakma gibi bir durum yoktur. Kaldı ki yaptığımız sis görüntüsü sabunlu su ile silinip temizlenebilirdi. Ancak biz, Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun önerisi ile temizleme işlemi için bile özel bir madde hazırladık. Kuruldan bir teknik personelle birlikte işlemi yapacağız. Biz ekip olarak bu kadar hassasiyet gösteriyoruz. Yoksa, sabunlu su ile çekim bitiminde temizler, geçerdik. Uzmanlar, “Sabunlu su ile temizleme sonrasında Mart ayı gibi tarihi evde zarar oluşabilir” deyince hassasiyet göstererek, kimyasal maddeye karar verdik. Orası temizlenecek. Kesinlikle yakılma gibi bir durum yoktur.” dedi.

Dizi hakkında bu gibi bir haberin yapılma durumunu anlamakta zorluk çektiklerini kaydeden Çakır “ basit bir olay çok büyütüldü. Zaten haberi yapan kimse ile görüşmemde de kendi yaptığı röportajın yanlış olduğunu belirtti.” diye konuştu.

Evin sahibi Muzaffer Güleç ise haberin tamamen yalan olduğunu, evin yakılmadığını, sadece gündeme gelmek isteyen birinin şahsi açıklaması olduğunu söyledi.

Çeşitli basın organlarında çıkan haberlerde röportajı veren olarak adı geçen ÇEKÜL Vakfı Ürgüp Temsilcisi Mustafa Kaya ise Boyut Film Koordinatörü Cem Çakır ve yakıldığı iddia edilen tarihi Rum evinin sahibi Muzaffer Güleç’in kendisini konu ile ilgili aramadıklarını söyledi.




Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile