Tarihi Genç Köprüsü İçin 'çürümeye Mahkum Etmeyelim' Çağrısı

Tarihi Genç Köprüsü İçin 'çürümeye Mahkum Etmeyelim' Çağrısı

Bingöl'ün Genç İlçe Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, ilçenin sembolü haline gelen tarihi köprünün çürümeye mahkum edilmemesi gerektiğini belirterek, Karayolları Bölge Müdürlüğüne çağrıda bulundu.

Köprünün yıllardır bakımsız olduğuna dikkat çeken Başkan Ariç, bu şekilde giderse birkaç yıl sonra tarihi yapının yok olacağını belirtti.

Tarihi Genç Köprüsü'nün sadece Genç için değil, Bingöl için de bir değer olduğunu dile getiren Başkan Ariç, "Tarihi köprü için proje yapmıştık. Ayrıca köprünün restore edilmesi için defaten Karayolları Genel Müdürlüğü ile Bölge Müdürlüğüne gittik ancak bir sonuç alamadık. Madem kendileri restore etmeyecekler bize devretsinler. Gereken ilgiyi gösterip bu eseri Bingöl'ekazandıralım. Değerlerimize sahip çıkmaya hazırız, sadece devir işlemi yapılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Köprünün restore edilip turizme kazandırılmasının Bingöl için önemli olduğunu belirten Ariç, geçtiğimiz yıl Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a tarihi köprü için hazırladıkları projeyi anlattıklarını ve Bakan Yılmaz'ın da, "Köprü için düşündüğüm en iyi fikir balık lokantası olmasıydı. Bu projenin hayata geçirilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız. Bu köprü Bingöl ve Genç'e önemli bir dinlenme merkezi kazandıracak" dediğini söyledi

Karayollarının iki köprü arasında 15 metre mesafe olduğunu öne sürdüğünü ve bu nedenle köprüyü devretmediğini anlatan Ariç, yaptıkları ölçümle iki köprü arasındaki mesafenin yaklaşık 40 metre olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile