Tarihi Hanlar Bölgesi'nde 'Kahve Bulusmasi'

Tarihi Hanlar Bölgesi'nde 'Kahve Bulusmasi'

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan bu yil 3’üncüsü düzenlenen ‘Kahve sohbetleri gecesi’, vatandaslara 6 asirlik Ipek Han’in tarihi atmosferinde kahvelerini yudumlayarak keyifli bir aksam geçirme imkani verdi. Esi Seden Bozbey’le birlikte kahve sohbetlerine katilan Baskan Mustafa Bozbey, “Kahve bir bahane. Asil olan gönül sohbetlerimiz” dedi.

Bursa’yi gastronomi turizminde de öne çikarmak amaciyla Türk Mutfagi Haftasi’nda birbirinden farkli etkinlikler düzenleyen Büyüksehir Belediyesi, tarihin dokusunu kahvenin lezzetiyle bulusturdu. 15’inci yüzyilda Haci Ivaz Pasa tarafindan yaptirilan Ipek Han’in önündeki yeni meydan, Büyüksehir Belediyesi’nin bu yil 3’üncüsünü düzenledigi ‘Kahve sohbetleri gecesi’ne ev sahipligi yapti. Büyüksehir Belediyesi turist rehberlerinin anlattigi Tarihi Hanlar Bölgesi’nin hikayelerini keyifle dinleyen Bursalilar, hikayeler arasindan sorulan sorulara dogru cevap vererek hediyeler de kazandi.

Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey de kahve sohbetlerine esi Seden Bozbey ile birlikte katildi.

Programa, Baskan Mustafa Bozbey’in yani sira Vali Yardimcisi Riza Gençoglu, Il Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, Dis Iliskiler Daire Baskani Pinar Isikyildiz, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve vatandaslar katildi.

“Tarihe keyifli bir yolculuk yapacagiz”

Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, ‘gönül ne kahve ister, ne kahvehane. Gönül sohbet ister, kahve bahane’ sözüyle konusmasina basladi.

Tarihin esintisiyle kahvenin lezzetini Kahve sohbetleri gecesi’nde bulusturduklarini söyleyen Baskan Mustafa Bozbey, 40 yil hatirli kahvelerin mekaninda bulustuklarini hatirlatti. UNESCO Dünya Mirasi Listesi’ne giren 700 yillik Tarihi Çarsi ve Hanlar Bölgesi’nin Osmanli’nin ilk çarsilarindan oldugunu belirten Baskan Bozbey, “Hanlar Bölgesi bugün de sosyal hayatimizin vazgeçilmez bir parçasidir. Tarih boyunca farkli kültürlere ve sosyal yasantiya sahip insanlarin sohbet ettigi, dertlerini paylastigi, gazete okudugu, tavla oynadigi bu bölgede kahve vazgeçilmez bir simgedir. Kahve, Osmanli’dan günümüze uzanan tamamlanan islerin yorgunlugunu attigimiz, bayramlarin, kiz isteme merasimlerinin, mutlu anlarin keyfini paylastigimiz kültürümüzün önemli bir parçasidir. Bu gece kahvelerimizi yudumlarken hem kültürel mirasimizi yasatacak hem de güzel sohbetler esliginde keyifli anlar geçirecegiz. Kahve kültürünün farkli yönlerini taniyacak, geleneksel tatlarimizi yeniden kesfedecek, tarihe keyifli bir yolculuk yapacagiz. Kahve bir bahane. Asil olan gönül sohbetlerimiz. Geleneklerimizin ve kültürümüzün yasatilmasidir. Herkese afiyet olsun. Emegi geçenleri kutluyorum” dedi.

Vali Yardimcisi Riza Gençoglu, Türk Mutfagi Haftasi’nin tüm Türkiye’de oldugu gibi Bursa’da keyifli programlarla kutlandigini dile getirdi.

Il Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, Türkiye’nin en lezzetli haftasi olan Türk Mutfagi Haftasi’ni dolu dolu programla geçirdiklerini söyledi.

Gastronominin artik turizm ve kültürün tanitilmasinda önemli bir etken oldugunu anlatan Özer, Türk kahvesinin sadece bir içecek degil kültür oldugunu belirterek, bu degeri tanitmanin önemine vurgu yapti.

Konusmalarin ardindan konuklara kahve ikraminda bulunuldu. Tarihi Çarsi ve Hanlar Bölgesi’nin büyüleyici atmosferinde kahvelerini yudumlayan vatandaslar, tarihi bölgede huzur dolu bir aksam geçirdi. Bursalilarla birlikte kahvesini yudumlayan Baskan Bozbey, vatandaslarla sohbet edip hatira fotografi çekildi.

Program, Kahve eksperi ve barista egitmeni Mehmet Koray Eroglu’nun ‘Gelenekten gelecege kahve kültürü söylesisi’ ve kahve sunumuyla devam etti. Hacivat ve Karagöz gösterisinin ardindan Orkestra Sube Müdürlügü Türk Halk ve Türk Sanat Müzigi Bölümü sanatçilarinin konser verdigi gecede, Bursalilar Türk kahvesi esliginde keyifli saatler yasadi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile