Tarihi Hoca Hasan Hamaminin Restorasyon Çalismalari Yüzde 90 Oraninda Tamamlandi

Tarihi Hoca Hasan Hamaminin Restorasyon Çalismalari Yüzde 90 Oraninda Tamamlandi

Elazig Belediyesi tarafindan "Hamam Müzesi" olarak Harput turizmine kazandirilacak olan Tarihi Hoca Hasan Hamaminin restorasyon çalismalari büyük oranda tamamlandi.

Elazig Belediye Baskani Sahin Serifogullari, birçok medeniyete ev sahipligi yapmis Harput’un tarihi ve kültürel birikimini hak ettigi degere kavusturmak ve kültür turizmine kazandirmak amaciyla baslattigi çalismalarina devam ediyor. Göreve geldigi günden beri Harput’a özel ilgi gösteren ve birçok projeyi kisa sürede hayata geçiren Baskan Serifogullari, yasayan sehir Harput hedefiyle yürüttügü çalismalar kapsaminda Harput turizmine katki sunmak amaciyla bir müzeyi daha vatandaslarin ziyaretine sunacak. Bu çerçevede Elazig Belediyesi Harput’un girisinde bulunan yüksek ve görkemli kubbesiyle dikkat çeken 1632-1634 yillari arasinda insa edilen tarihi Hoca Hasan Hamaminda yürüttügü restorasyon çalismalarini yüzde 90 oraninda tamamladi. Hamamin iç tasarimina yönelik teshir ve tefrisat çalismalarimiz tüm hiziyla devam ediyor. Tarihi hamam çevresindeki 44 dönümlük alanda kisa süre içerisinde yesil alan düzenleme çalismalarimiz devam ediyor. Alan, yesil dokusu, kameriyeleri ve seyir terasiyla Harput’un cazibe noktalarindan biri olacak.

Elazig Belediye Baskani Sahin Serifogullari’nin seçim vaatleri arasinda yer alan “Müzeler Sehri Elazig” Projesi çerçevesinde restorasyon çalismalari tamamlanan Hoca Hasan Hamami, peyzaj çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan Hamam Müzesi olarak Harput turizmine kazandirilacak. Önümüzdeki günlerde peyzaj çalismalarinin tamamlanmasi planlanan hamam çevresinde yapilan oturma yerleri, kameriyeler ve seyir terasi ile birlikte Elazigli vatandaslarin aileleriyle birlikte gidebilecegi yeni bir dinlenme alani haline gelecek.

’’Kisa süre sonra bu yapiyi Harput’umuza kazandiracagiz”

Elazig Belediye Baskani Sahin Serifogullari, “Göreve geldigimiz günden itibaren birçok medeniyete ev sahipligi yapmis Harput’umuzun hem sahip oldugu tarihi mirasi gün yüzüne çikararak gelecek nesillere aktarmak hem de Harput’umuza yeni degerler kazandirmak için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Elazig Belediyesi olarak Harput’umuza kazandirdigimiz Harput Balakgazi Parki Cam Seyir Terasi, Basin Müzesi, Musiki Müzesi, Harput Konukevi gibi kiymetli projelerimizi bir bir hayata geçirdik. Projelerimiz hemsehrilerimizden oldugu kadar sehir disindan gelen konuklarimiz tarafindan da yogun ilgi görüyor. Müzeler Sehri Elazig Projemiz kapsaminda Basin Müzesi ve Musiki Müzemizi vatandaslarimizin ziyaretine açtik. Restorasyon çalismalarinda sona geldigimiz Hoca Hasan Hamamini da Hamam Müzesi olarak Harput turizmine kazandiracagiz. Peyzaj çalismalarinin tamamlanmasi ile hemsehrilerimiz aileleriyle birlikte gelecegi yeni bir dinlenme ve gezme alanina kavusmus olacak. Kisa süre sonra bu yapiyi Harput’umuza kazandiracagiz’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile