Tarihi Ipekyolu'nda Nefes Kesen Yaris

Tarihi Ipekyolu'nda Nefes Kesen Yaris

Kocaeli’nin Körfez ilçesi Sevindikli ve Sipahiler Köyü arasinda Tarihi Ipekyolu güzergâhi üzerinde Ulusal ve Uluslararasi Atli Dayaniklilik Yarismasi düzenlendi.

Körfez Belediyesi, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ve Türkiye Binicilik Federasyonu is birligiyle 10-12 Mayis tarihlerinde Sevindikli’de gerçeklestirilen Atli Dayaniklilik Yarislari nefes kesti. Sevindikli ve Sipahiler arasinda olusturulan parkurda gerçeklestirilen yarisma büyük ilgi görürken, renkli görüntüler de yasandi. Iki gün süren ve farkli kategorilerde gerçeklestirilen yarismaya Türkiye’nin dört bir yanindan kulüpler katildi.

Sevindikli Tasköprü Er Meydani’nda gerçeklestirilen final törenine; Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, Türkiye Binicilik Federasyonu Baskan Vekili Güven Sahinler, Ilçe Jandarma Komutani Hüseyin Eraslan, Baskan Yardimcilari Ibrahim Çirpan, Osman Yurt ve Ahmet Erdemis, AK Parti Ilçe Baskani Nurettin Okudan, MHP Ilçe Baskani Dogan Bekiroglu, muhtarlar, at yetistiricileri, sporcular ve vatandaslar katildi.

Ödül töreni öncesinde Baskan Sener Sögüt’e destekleri ve hazirlanan etap için tesekkür eden Baskanvekili Güven Sahinler, “Çok güzel bir organizasyonu daha geride biraktik. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Baskan Sener Sögüt de konusmasinda, doga harikasi bir bölgede muhtesem bir etkinlik gerçeklestirildiginin altini çizdi.

Baskan Sögüt, “Geçtigimiz kasim ayinda ilkini gerçeklestirmis, eksiklikleri görmüstük. Hava da güzel olunca muhtesem bir doga içerisinde çok güzel bir etkinlik oldu. Ben emegi geçen herkese, federasyon yetkililerimize ve buraya gelen at yetistiricileri ile sporculara tesekkür ediyorum. Yarismaya katilan takimlari ve yarismacilari kutluyorum. Binicilik bizim ata sporumuz. Ve güzel sporun Tarihi Ipekyolu üzerinde gerçeklestiriliyor olmasi da bizler için ayri bir mutluluk. Sevindikli bölgemiz ata sporumuz olan yagli güresin ardindan artik uluslararasi alanda Atli Dayaniklilik Yarismasi’na da ev sahipligi yapiyor” dedi.

Protokol üyelerinin konusmasinin ardindan Ulusal ve uluslar arasi alanda gerçeklestirilen ve 4 kategoriyi kapsayan (20, 40, 60 ve 80 kilometre) yarislarda derece elde eden sporculara ve takimlara ödülleri takdim edildi. Ödül töreni sonrasinda hep birlikte günün anisina hatira fotografi çektirildi. Sporcular ve takim yöneticileri de Baskan Sögüt’e süreç boyunca desteklerinden dolayi tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile