Tarihi Ishak Pasa Sarayi'nda Agri Esintileri Sergisi Açildi

Agri'nin Dogubayazit ilçesinde bulunan, Osmanli'nin Anadolu'daki seçkin eserlerinden Ishak Pasa Sarayi'nda "Agri Esintileri Sergisi" açildi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, valilik koordinesinde 2021 yili Ishak Pasa Sarayi Kültür Sanat etkinlikleri kapsaminda Ibrahim Çeçen Vakfi Müdürü Dr. Meral Dinçer'in "Agri Esintileri Sergisi"nin açilisi için Ishak Pasa Sarayi avlusunda program düzenlendi.

Sergi açilisini beraberindekilerle kurdele keserek gerçeklestiren Agri Valisi Osman Varol, daha sonra sergiyi gezip Dinçer'in Agri'nin dogal güzelliklerini konu alan fotograflarinin yani sira çesitli ülkelerde çektigi fotograflarin yer aldigi tablolar ve kendisinin yaptigi seramik eserleri inceledi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Varol, yaz boyunca düzenledikleri kültür ve sanat ekinlikleriyle kentin hem kültür hem de dogal güzelliklerinin tanitilmasini hedeflediklerini ifade etti.

Sergide birbirinden güzel eserlerin bulundugunu belirten Varol, sunlari kaydetti:

"Bu yil Agri'mizin potansiyelini ortaya koyabilmek, bu güzide mekanin tanitimini saglamak ve ilimizi güzel vesilelerle gündeme getirebilmek amaciyla yaz ve bahar aylarini kapsayan Ishak Pasa Sarayi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsaminda çesitli faaliyetler gerçeklestirdik. Agri’mizin çok önemli potansiyeli var. Bu sehir çok önemli degerlere sahip. Bizler bu potansiyellere ve degerlere inanarak hemserilerimizin ayaga kalkmasina olanak tanimak ve sehrimizin enerjisini ortaya koyabilmek için çalisiyoruz."

Açilista Dinçer, Vali Varol'a seramik tabak hediye etti.

Sergi, 24 Ekim Pazar günü aksamina kadar gezilebilecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile