Kağıthane Belediyesi ilçesine kazandırdığı eserlerine bir yenisini daha ekledi. Kağıthane ilçesinde Osmanlı İmparatorluğu döneminde Sadabad Mesire Alanı’nın güvenliğinden sorumlu, 66’ncı Yeniçeri Ortası’nın kullandığı yer olan Tarihi Karakol Koğuşu’nun restorasyon ve peyzaj çalışmaları tamamladı. Tarihi Karakol Koğuşu bundan böyle el yapımı kağıt atölyesi, kütüphane ve beceri atölyeleri olan bir tesis olarak hizmet verecek. Kültür ve sanat atölyesi olarak kullanılacak olan tesisin açılış töreni, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Kurdele kesim töreninin ardından atölyeleri gezen vatandaşlar tesise tam not verdi.
’’Burası tarihi bir alan’’
Açılış kurdelesini ilçe protokolü ile kestikten sonra tesisi gezen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ’’Tarihi karakolumuzun restorasyonunu tamamladık ve hizmete açtık. Kağıthane’deki tarihi yapılarımızı bir bir hizmete alıyoruz. İlk olarak bunlarla ilgili kitap çalışmalarımızı tamamladık. Kağıthane açık hava müzemizi ve Kağıthane şehir müzemizi yaptık, eserlerimizi bir bir hizmete açıyoruz. Bugün çok mutluyuz, tarihe vefa duygumuzla bir görevimizi daha yerine getirdik. Kağıthane’miz için hayırlı olsun, gördüğünüz gibi burası tarihi bir alan’’ dedi.
’’El yapımı kağıt atölyemizi yeni tesisimize taşıdık’’
’’Bir yanda sandallarımız diğer yanda el yapımı kağıt atölyemiz var’’ diyerek sözlerini sürdüren Kılıç, ’’Tarihle ve doğayla iç içe tertemiz bir havada bu çalışmaları ortaya koymaktan çok mutluyuz. Bir yanımızda da 100 milyon belgenin ve 400 milyon kitabın bulunduğu milli arşiv sitemiz var, tarihle ve doğayla iç içe mutlu olduğumuz bir andayız.Restorasyonunu gerçekleştirdiğimiz tesisimize de el yapımı kağıt atölyemizi taşıdık, El yapımı kağıt atölyesi yan tarafta küçük bir alandaydı ve çok fazla ilgi vardı, öğrencilerimiz sık sık ziyarete geliyordu onu daha büyük olan tesisimize aldık’’ diye konuştu.
Tarihi Karakol Koğuşu Kültür Ve Sanat Atölyesi Oldu
Kağıthane Belediyesi, Sadabad Mesire Alanı’nda bulunan Tarihi Karakol Koğuşu’nun restorasyon çalışmalarını tamamladı ve binayı kültür ve sanat eserleri atölyesi olarak kullanılmak üzere hizmete açtı.