Tarihi Kayseri Kalesi'nde Dünya Otizm Farkindalik Günü'ne Özel Aydinlatma

Tarihi Kayseri Kalesi'nde Dünya Otizm Farkindalik Günü'ne Özel Aydinlatma

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü dolayisiyla toplumda farkindalik olusturmak için tarihi Kayseri Kalesi surlarini otizmin farkindalik rengi olan mavi isik ile aydinlatti. Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, “Otizm bir hastalik ya da eksiklik degil, farkliliktir. Farkliliklarimizla güzeliz” dedi.

Birlesmis Milletler üyesi ülkeler tarafindan her yilin 2 Nisan günü dünya genelinde otistik spektrum bozukluguna sahip insanlarla ilgili farkindalik olusturmak amaciyla Dünya Otizm Farkindalik Günü olarak kutlaniyor. Kayseri Büyüksehir Belediyesi de farkindalik kampanyasina katildi.

Büyüksehir Belediyesi, tarihi Kayseri Kalesi surlarini otizmin farkindalik rengi olan mavi isik ile aydinlatti. Türkiye’nin en büyük meydanlarindan biri olan Cumhuriyet Meydani’nin simgelerinden tarihi Kayseri Kalesi, ay yildizli Türk bayraklari ile donatilmis duvarlarina yansiyan mavi isikla ayri bir güzellige büründü.

“Farkliliklarimizla güzeliz”

Anlamli çalisma ile ilgili degerlendirmelerde bulunan Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, “Bugün 2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü. Toplumda farkindalik olusturmak için tarihi Kayseri Kalesi surlarini otizmin rengi olan mavi isik ile aydinlattik. Otizm bir hastalik ya da eksiklik degil, farkliliktir. Farkliliklarimizla güzeliz” dedi.

Genellikle sari renk tonlari ile aydinlatilan tarihi surlardaki mavi renk isigi gören vatandaslar da anlamli çalisma için Kayseri Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür ettiler.

Öte yandan Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Türkiye’nin alaninda en kapsamli engelsiz yasam merkezi olan Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi ve bünyesindeki iki Engelsiz Çocuk Evi ile otizmli çocuklar dâhil tüm özel bireylere yuva sicakligi sunmaya devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile