Tarihi Kırkpınar Davul ve Zurnacıları konserlerine başladı

Tarihi Kırkpınar Davul Zurna ekibi yağlı güreş etkinliklerinin ikinci gününde konserlerine başladı.

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesine bağlı Gediktepe Sı

  Tarihi Kırkpınar Davul Zurna ekibi yağlı güreş etkinliklerinin ikinci gününde konserlerine başladı .

Hakkâri ' nin Şemdinli ilçesine bağlı Gediktepe Sınır Karakolu ' na teröristlerin düzenlediği saldırı sonucu 11 askerin şehit edilmesi ve bunlardan ikisinin Edirne ' de toprağa verilmesi nedeniyle tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri ilk gününde davul ve zurnacılar sessiz bir katılım gerçekleştirmişti .

Edirne Tarihi Kırkpınar Davul Zurna Ekibi Yaşatma ve Kültür Derneği ' ne bağlı 20 davulcu ve 20 zurnacı Kırkpınar etkinliklerinin ikinci gününde belediye önünde sahne aldı .

Yağlı güreşlerin en önemli tamamlayıcı unsurlarından biri olan Davul ve Zurnacı ekibi pehlivanların er meydanında ineceği 25 Haziran gününe kadar protokol ziyaretlerini yaparak mini bir konser sunacak . Ardından ekip şehrin muhtelif yerlerinde halka buluşacak ve onlara davul ve zurna gösterisi yapacak .

Şehit cenazelerinin gelmesi nedeniyle ilk gün iptal edilen program belediye önünde başladı . Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile buluşacak olan Davul-Zurna ekibi daha sonra Edirne Valisi Gökhan Sözer ' i ziyaret edecek .

Edirne Tarihi Kırkpınar Davul Zurna Ekibi Yaşatma ve Kültür Derneği Başkanı Günay Zurna , 11 askerin şehit edilmesi nedeniyle ilk günkü programlarını iptal ettiklerini belirtti .

Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri kapsamında konserlerine ikinci gün başladıklarını belirten Zurna , Cuma gününe kadar şehrin değişik noktalarında mini konserlerine devam edeceklerini ifade etti .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile