Tarihi Kozan Sokaklarinda 103 Yillik Kurtulus Coskusu Yasandi

Tarihi Kozan Sokaklarinda 103 Yillik Kurtulus Coskusu Yasandi

Ermeni ve Fransiz isgalinden kurtarilan Adana’nin Kozan ilçesinin, düsman isgalinden kurtulusunun 103. yil dönümü coskuyla kutlandi.

Kutlamalar, 2 Haziran 1920 tarihinde düsmanlardan kurtarilan Kozan’in özgürlügünü simgeleyen Hoskadem Camii önünde gerçeklestirildi.

Temsili olarak Kozan’in dört bir yanindan gelen milis kuvvetleri, esir tutulan Hürriyet Kizi’ni kurtararak düsman bayragini indirip Türk bayragini çekti. Kozan kalesinde temsili zafer için 7 pare top atisi gerçeklestirildi.

Mehteran takimi ve milis kuvvetlerini temsilen ilçeye gelen gaziler ayakta alkislandi. Milli birlik ve bütünlük için dualar edildi, zafer sokaklarda büyük bir coskuyla kutlandi.

Programda, Hoskadem Camii imam hatibi Abdurrahman Yilmaz, tüm sehitlerimiz için dua etti. Mehteran ve folklor gösterileri ile devam eden etkinliklerde, 2 Haziran Kurtulus Bayrami’nin 103. yil dönümü nedeniyle düzenlenen sportif faaliyetlerde dereceye giren sporculara protokol tarafindan ödülleri verildi.

Protokol üyeleri, programin ardindan sehitlige yürüyüs gerçeklestirdi. Mehteran gösterisinin ardindan protokol mensuplari, bayragi tutarak bayrak siirini okudu. Garnizon sehitligi ve polis sehitligi ile Kozan mezarligi ziyaret edilerek dua okundu.

Bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan emperyalist güçlere ve onlarin is birlikçilerine unutamayacaklari bir dersi verdikleri gün olduguna deginen Kozan Belediye Baskani Kazim Özgan, "Bugün Kozan’imizin gurur günüdür. Bugün Kozan’imizin bayramidir. Hepimize kutlu olsun. Vatanin kiymetini bilenlere, sanli bayragimizdaki hilal ve yildizin anlamini bilenlere, derdi vatan olanlara ve derdi Türk milleti olanlarin bu sanli zaferini kutluyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile