Tarihi eserleri korumadaki başarısıyla dünyada ünlenen, ''açık hava müzesi'' niteliği taşıdığı için UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde girmeyi başarmış Safranbolu'da, genellikle üç katlı, 6-8 odalı, ihtiyaçlara uygun tasarlanmış, estetik biçimde şekillendirilmiş evler, yeni evlenen çitftlerin fotoğraflarında dekor olmaya başladı.
Tarihi ilçede, fotoğraf çekimi için konakların bahçeleri, hıdırlık seyir terası, kent tarihi müzesi, tarihi saat kulesi, su kemeri ve cam teras gibi mekanlar tercih ediliyor.
Fotoğraf stüdyosu sahibi Orhan Özler, yeni evlenen çitflerin artık kapalı stüdyoları tercih etmediğini dış mekanlarda fotoğraf çektirmek istediklerini söyledi.
Özellikle Safranbolu'daki tarihi mekanları çekim alanı olarak kullanmaya başladıklarını anlatan Özler, "Çiftler ölümsüzleştirmek istedikleri en mutlu anlarını fotoğraflarken çok titiz davranıyorlar. Eskisi gibi artık stüdyolarda çekimler son buldu. İnsanlar kapalı alanda aynı pozları vermekten sıkıldı. Şimdi moda, tarihi evler. Tarihi mekanların arka fon olması fotoğrafa ayrı bir hava katıyor" diye konuştu.
Tarihi Mekanlar Yeni Çiftler İçin Doğal Stüdyo Oldu
Karabük - Yeni evlenen ve en mutlu günlerini fotoğraflarla ölümsüzleştirmek isteyen çiftler, mekan olarak 3 bin yıllık geçmişe sahip Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki tarihi konakları tercih ediyor.