Tarihi Odunpazarı'na Sanat Sokağı

Tarihi Odunpazarı'na Sanat Sokağı

Eskişehir'in tarihi Odunpazarı bölgesindeki bir sokağın 'Sanat Sokağı' haline dönüştürüleceği bildirildi.

Kurşunlu Cami Sokağı'ndaki Beylerbeyi Konağı'nın sahibi Niyazi Çapa, düzenlediği basın toplantısında, söz konusu sokağın Sanat Sokağı'na dönüştürüleceğini ve açılışın pazar günü gerçekleştirileceğini belirterek, Sanat Sokağı talebini olumlu karşılayan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'ya teşekkür etti. Çapa, "Bu sokakta sanatçılarımız bir araya gelip sohbet edecek. Etkinlikler düzenleyecek. Sokağın açılışına herkesi bekliyoruz" dedi.
Toplantıya katılan Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şahabettin Tosuner de, sanatın kent merkezinden ve salonlardan sokağa taşınmasının önemli bir adım olacağını kaydetti. Tosuner, "Kentteki sanat dernekleri faaliyetlerini artık, Sanat Sokağı'ndan yapacak. Tarihi Odunpazarı Evleri Bölgesi'nde bulunan sokağın bütün mahallelerde olması gerekir. Sanatı, sanatseverin ayağına götürmek istiyoruz. Sanat Sokağı da bunun ilk adımıdır" diye konuştu.
Eskişehir Şairler Derneği Başkanı İbrahim Sağır ise, Sanat Sokağı'nın ilgi çekmesi için ellerinden gelen her türlü katkıyı vereceklerini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile