Tarihi Osmanli Kasabasinda Bahar Havasi Yasaniyor

Tarihi Osmanli Kasabasinda Bahar Havasi Yasaniyor

Bolu’nun tarihi evleriyle ünlü Göynük ilçesinde kisin ardindan bahar havasi yasaniyor. Karlarin erimeye basladigi Göynük, ziyaretçilerine essiz manzaralar sunuyor.

Bolu’nun tarihi Osmanli kasabalarindan biri olan ve her mevsim çok sayida ziyaretçiyi agirlayan Göynük, ilkbahar renklerine büründü. Karlarinin erimeye basladigi son günlerde Göynük’teki meyve agaçlari renk renk çiçek açarak, ilçeye ayri bir güzellik katti. Osmanli ahsap mimarisinin özgün örneklerinden tarihi konaklari, yöresel zenginlikleri ve Aksemseddin Türbesi’yle ziyaretçilerin ugrak noktasi arasinda yer alan Göynük’te son günlerde bahar havasi yasaniyor. Hem tarihi hem de dogal güzellikleriyle kendine hayran birakan Göynük, ziyaretçilerine güzel manzaralar sunuyor.

Göynük’te okuyan Eray Bozdeniz, "Göynük’te ögrenci olmak mutluluk demek. Burasi tam bir Osmanli kasabasi. Tarihi yerleri, evleri, Fatih Sultan Mehmet’in hocasi Aksemseddin Hz. Türbesi, Ömer Sikkin Hz. Türbesi, Debbag Dede Türbesi, Zafer Kulesi görülmeye deger yerlerdir. Ilçenin yemekleri, insanlari her seyi güzeldir" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile