Tarihi Sinop Kalesi'nin Restorasyon Çalışmaları

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, tarihi Sinop Kalesi'nin restorasyon çalışmaları kapsamında kent girişine aslına uygun kemer inşa edilmesi projesine karşı çıktı.

Sinop Kalesi'nde inceleme yapan Bölge Anıtlar Kurulu üyelerini ziyaret eden Baki Ergül, kent girişine sur inşa edilmesi halinde yolun daralacağını ve trafiği sıkıntıya sokacağını belirterek, projeye karşı çıktı.

Proje ile ilgili kent girişinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun'dan bilgi alan Ergül, konunun daha sağlıklı görüşülmesi gerektiğini, gerekirse projeden vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

Konuyla ilgili AA muhabirine konuşan Hikmet Tosun ise sur inşa edilmesi durumunda yolda belli daralmaların olacağını ama bunun trafiğe zarar vermeyeceğini belirterek, projeden vazgeçmeleri gibi bir durumun söz konusu olmadığını anlattı.

Çalışmaların ara vermeden sürdüğünü dile getiren Tosun, şunları kaydetti:

''Bu konuyla ilgili Sinop, Samsun ve Amasya'dan gelen Bölge Anıtlar Kurulu üyeleri yerinde tetkik ve inceleme yaptılar. Önerileri değerlendirecekler. Şehre kemerle girilmesi projesi kurulda görüşülecek. Bununla ilgili kararı yakında açıklayacaklar. Kent girişine sur inşası sonrasında 15 metre genişliğindeki yol, 9 metreye kadar daralacak. Belediye başkanımız konunun tekrar sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Projeden vazgeçilmesi gibi bir durum söz konusu değil, konu tekrar irdelenecek.' '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile