Tarihi Zengibar Yolu'nda Heyecan Dolu Ilk Adimlar

Tarihi Zengibar Yolu'nda Heyecan Dolu Ilk Adimlar

Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan turizme kazandirilan 102 kilometre uzunlugundaki tarihi Zengibar Yürüyüs Yolu’nda 4 günlük ilk tanitim yürüyüsü gerçeklestirildi.

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, sehrin kültürel ve dogal zenginliklerini turizme kazandirmak ve Konya’daki turizm çesitliligini artirmak amaciyla önemli çalismalar yürüttüklerini ifade ederek bunlardan birinin de tarihi Zengibar Yürüyüs Yolu’nun turizme kazandirilmasi oldugunu söyledi.

Bozkir’dan baslayip Hadim ve Taskent ilçelerinin mahallelerinden geçerek Bolay Yaylasi’nda sona eren 102 kilometre uzunlugundaki yürüyüs yolunda geçtigimiz aylarda dogaseverlerin güvenligi için kesif, rota kaydi ve yön levhasi çalismalarini tamamladiklarini hatirlatan Baskan Altay, “Tarihte de önemli bir yere sahip bu yürüyüs rotasini turizme kazandirarak Konya’mizin sakli dogal güzelliklerini Türkiye’ye hatta dünyaya tanitmakta kararliyiz. Bu kapsamda çalismalari tamamlanan yolda ilk tanitim yürüyüsünü gerçeklestirdik. Türkiye’nin dört bir yanindan gelen 23 kulüp ve yürüyüs grubu ile 300’e yakin dagci, tarihi Zengibar Yolu’nda 4 gün süren unutulmaz bir yolculuga çikti. Bu yolculuk doga ve tarih tutkunlarinin bölgenin zengin dogasi ve tarihi mirasiyla bulusmasini sagladi. Ben tüm dogaseverleri bu essiz tarihi yolu kesfetmeye ve Konya’nin zenginliklerini yasamaya davet ediyorum. Konya turizm potansiyelini artirmak için bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da çalismaya devam edecegiz” dedi.



Dogaseverler yürüyüs rotasini kesfetmek için bir araya geldi

Konya Büyüksehir Belediyesi’nin kesif, rota kaydi, yön levhalari ve düzenleme çalismalarini tamamlamasinin ardindan yolun 13 kilometrelik bölümünde geçtigimiz Aralik ayinda ilk etap yürüyüsü yapilmisti. Bu kez de 1-4 Mayis tarihleri arasinda Türkiye’nin dört bir yanindan 23 kulüp ve yürüyüs grubu ile 300’e yakin dagci, yürüyüs rotasinin kalan bölümünü kesfetmek için bir araya geldi. Tarihi Zengibar Yürüyüs Yolu’nda 4 günlük yürüyüs etkinligine katilan dogaseverler, dogayla ve tarihle iç içe olmaktan büyük memnuniyet duyduklarini ifade etti.

Olusturulan yürüyüs rotasini çok begendiklerini kaydeden katilimcilar, organizasyon için Konya Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür etti.

Antalya’dan katilan Amerikali dogasever de “Bu cografyayi çok begeniyorum; daglar, ormanlar. Hadim, Taskent gerçekten düsündügümden daha güzel. Iki tane antik kentten geçtik. Çok güzel bir rota olmus. Konya Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür etmek istiyorum. Çok güzel organize etti” dedi.

Iskenderun Dag Sporlari Kulüp Baskani Akay Samanoglu ise Zengibar Yürüyüs Yolu’nu çok begendiklerini ifade ederek, “Güzel bir parkur yapilmis. Emegi geçen tüm dostlara tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Tarihi yolda ilave parkurlar ve yeni rotalar olacak

Konya Büyüksehir Belediyesi daha pek çok yürüyüs rotasi bulunan tarihi Zengibar Yürüyüs Yolu’nda önümüzdeki günlerde de Zengibar Yolu’nun ilave parkurlariyla ve yeni rotalari dogaseverlerle bulusturacak. Ayrica, butik yürüyüsler için hazirlanan Zengibar Yolu’nun Bal Rotasi da yakinda tanitilacak. Milattan önce (M.Ö.) Roma’nin en büyük sehirlerinden biri kabul edilen Isauria sehrindeki Zengibar Kalesi’nden adini alan yürüyüs yolu Hadim, Taskent ve Bozkir sinirlarini kapsiyor. Bilimsel raporlarin isiginda yön verilen Zengibar Yürüyüs Yolu güzergahinda; vadiler, kanyonlar, barajlar, antik yollar, yaylalar, geçitler, antik kentler, sarniçlar, tarihi köprüler, ormanlar, magaralar, endemik bitkiler ve üzüm baglari yer aliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile