2007 yılında kamulaştırılan konağın restorasyonu için bugüne kadar toplam 1 milyon 90 bin lira harcandı. 'Maraş Kültür Evi' olarak hizmet sunacak konağın tefrişatına ilişkin olarak Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)'na tefriş projesi sunuldu. Konağın tanıtım kokteylinde konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Servet Güngör, Kocabaş Konağı'ndan edindikleri deneyim ve ilhamla Kahramanmaraş'ın tarihi evlerinin restorasyonuna yönelik çalışmaları devam ettirme gayretinde olduklarını söyledi. Güngör, bu çerçevede Divanlı mahallesinde bulunan tarihi bir konağın restore edilerek, konuk evi olarak kullanılması yönündeki çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır da konağın 3.,5 yıl önce mezbelelik bir halde olduğunu hatırlatarak, kamulaştırma yapıldıktan sonra ilk defa tarihi dokunun ihya edilmesi noktasında bir adımın atıldığını belirtti. Bu adımın, diğer konaklarda gerek belediye, gerekse Ticaret ve Sanayi Odası'nın gerçekleştirdiği çalışmalara öncü olduğunu anlatan Tanılır, "Bu amaç gerçekleşti. Bu konak, dışarıdan gelen insanlara Kahramanmaraş'ı tanıtacak. Kahramanmaraş'la ilgili bugüne kadar yayımlanan eserler de burada toplanacak. Kütüphanenin bulunacağı bu konakta, eserler dijital ortama da aktarılacak. Ayrıca, burası kültür ve sanat sohbetlerinin de yapıldığı güzide bir mekan olacak." dedi.
Konağın tanıtım kokteylinde Katiphan'ın kamulaştırılması için de Valilik ve Kahramanmaraş Belediyesi arasında protokol imzalandı. İmza töreninden sonra katılımcılar konağı gezdi.