'Tarım Arazileri İmara Açılmasın'

'Tarım Arazileri İmara Açılmasın'

Çevre Derneği Eskişehir Şube Başkanı Doç.Dr. Güner Sümer, kentteki tarım arazilerinin imara açılmaması gerektiğini belirterek, tarım arazilerinin ve çevrenin korunması gerektiğini söyledi.


Geçmişte Vişnelik semtinin meyve ağaçları ile dolu olduğunu bugün ise beton binalara döndüğünü anımsatan Sümer, “Eskişehir ovası Organize Sanayi Bölgesi oldu ve fabrikalarla doldu. Bugün Osmangazi Üniversitesi çevresi, Batıkent ve Aşağı Söğütönü alanları imara açılmaktadır. Ayrıca kırsal alanlarda da çayır ve meralar kaybolmaktadır. Bu bölgelerde nüfus artışı sonucu ortaya çıkan çevre kirliliği ve bozulma, ekonomik ve toplumsal sorunlara yol açmaktadır” dedi.

Tüketim toplumu olduğumuzu ve bundan dolayı kaynaklarda ve doğal varlıklarda azalmaya, bozulmaya ve çevre kirliliğine neden olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Sümer, şöyle devam etti:
“Tarımın, ekonomik gelişmeye katkısının artırılması için tarım ve çevre faktörlerinin birlikte düşünülmesinde yarar vardır. Tarım arazilerine yön vermemiz, korumamamız gerekmektedir. Tarımsal üretim ve Türkiye’nin çevre dosyası Avrupa ile ilişkilerimizi ve ihracat potansiyelini etkileyecek önemli unsurlardır. Bu nedenle tarım arazilerini ve çevreyi korumamız gerekmektedir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile