Tarım Fuarı Perşembe Günü Açılıyor

Tüyap Adana Fuarcılık A

Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından, bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilecek olan bölgenin en büyük Tarım Fuarı hazırlıklarında sona gelindi. Adana Tarım 2010 ile Adana Sera Bahçe 2010 Fuarları eş zamanlı olarak 4 - 7 Kasım 2010 tarihleri arasında Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
Tarım sektörünün lider kuruluşlarının da destek verdiği Tarım Fuarı bölge ekonomisine de canlılık getirdi. Taksiciden simitçisine, esnafından otel işletmecisine kadar ekonominin bir çok kaleminde hareketlilik meydana getiren fuar nedeniyle Adanalı oldukça memnun.
100 binin üzerinde ziyaretçinin hedeflendiği bu yılki fuar için Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere 30 ilden 500'den fazla otobüs seferi gerçekleştirilecek.
Suriye, İran, Irak, Lübnan, İsrail ve KKTC'den de heyetlerin getirileceği bölgenin en büyük Tarım Fuarı bölge çiftçisine de yeni fırsatlar sunuyor.
Sektör için üretilen son teknoloji ürünü araçların da sergileneceği fuara farklı il, ilçe ve köyden 290 noktadan toplam 434 otobüs ile ziyaretçiler ulaştırılacak. Fuar gününe kadar otobüs sayısının 1000'e çıkması bekleniyor.

OTELLERDE YER KALMADI
Bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek fuara 19 farklı ülkeden 360 firma ve temsilciliği katılıyor. Yerli ve yabancı katılımcıların kente gelmesinden dolayı Adana'da bulunan otellerin tamamı doldu.
Tüyap Adana Fuarcılık AŞ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Yamaç, Adana'ya fuar için gelen misafirler nedeniyle otellerin tamamının dolduğunu, bu nedenle komşu kentlerdeki otellere rezervasyon yapmak zorunda kaldıklarını kaydetti. Yamaç, "2006 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz fuarlara 5632 yerli ve yabancı firma katıldı. Tüyap olarak düzenlediğimiz fuarlara katılım her geçen gün katlanarak devam ediyor. 2006 ile 2010 yılları arasında toplam 1.752.085 kişiyi Adana'da Tüyap Adana Fuar merkezinde ağırladık. 38 ayrı ülkeden 28 bin 597 yabancı ziyaretçi fuarlarımızı gezdi" dedi.
Adana'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek Tarım Fuarı'nın bölgenin en büyük fuarı olma özelliğini taşıdığını ifade eden Yamaç, "Fuarlar kentin ekonomisine büyük katkılar sağlıyor. Sadece Adana'ya değil, tüm bölge ekonomisine canlılık getiriyor. Bunun en önemli göstergesi de şudur; Adana'da konuklarımızı konaklatacak otel bulamadık. Çünkü fuar nedeniyle otellerin tüm kapasiteleri kullanıldı. Tamamı doldu. Bu nedenle komşu il Mersin'de bulunan otellere rezervasyon yaptırıyoruz!" şeklinde konuştu.
Tarım Fuarı, 4-6 Kasım 2010 tarihleri arasında 10.00 - 20.00, 7 Kasım 2010 günü ise 10.00 - 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile