Tarım İl Müdürlüğü Ekibi Tam Kadro Patates Tarlalarını Gezdi

Tarım İl Müdürlüğü Ekibi Tam Kadro Patates Tarlalarını Gezdi

Bitlis Tarım İl Müdürü Kasım Piral, bilinçli tarım ile bu yıl çiftçinin emeğinin karşılığını aldığını belirterek, üretimi yapılan patateste herhangi bir hastalık ve zararlı etmene kesinlikle rastlanmadığını söyledi

Bitlis Tarım İl Müdürü Kasım Piral, bilinçli tarım ile bu yıl çiftçinin emeğinin karşılığını aldığını belirterek, üretimi yapılan patateste herhangi bir hastalık ve zararlı etmene kesinlikle rastlanmadığını söyledi.
Bitlis Tarım İl Müdürü Kasım Piral, Bitki Koruma Şube Müdürü Yusuf İzzet Işık ve Ahlat İlçe Tarım Müdürü Nihat Keskin ile birlikte Ahlat'taki patates tarlalarını gezerek hasadı yerinde inceledi. Çiftçilerle birlikte patates toplayan Piral, bilinçli tarım ile bu yıl çiftçinin emeğinin karşılığını aldığını ve bunun memnuniyet verici olduğunu belirterek "Oldukça modern tarım teknikleri uygulanarak üretimi yapılan patateste yüksek verim alınmaktadır. Makineli hasadın yanı sıra insan iş gücü ile yapılan işçilik hem yöre ve hem de bölge ekonomisine oldukça büyük bir katkı sağlamaktadır. Bu yıl Ahlatta üretimi yapılan patateste herhangi bir hastalık ve zararlı etmene kesinlikle rastlanmamıştır. Üreticilerimize hayırlı kazançlar diliyorum" dedi.
İlçe Tarım Müdürü Nihat Keskin ise yaptığı açıklamada, ilçedeki bütün üreticilerle sürekli bir araya geleceklerini ifade ederek, üretimin her aşamasında teknik olarak hayvancılık ve zirai konularda eğitim seminerleri ve sunumları yapacaklarını kaydetti.
Patates üreticilerinden Mesut Subaşı ise Ahlatlı patates üreticilerinin modern tarım teknikleri ile patates ürettiklerini, patates üretiminde sürekli olarak sertifikalı tohumluk kullanıldığını, bundan dolayı da kaliteli patates ürettiklerini, üretilen patateslerin civar il ve ilçelere pazarlandığını söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile