Tarım İşçilerinden Yevmiye Eylemi

Silifke ilçesinde 28 lira olan günlük yevmiyelerine zam isteyen tarım işçileri eylem yaptı.

Tarım ve Narenciye Çavuşları ile İşçiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen eylemde bir arayan gelen tarım işçileri, Silifke-Konya-Antalya karayolunun birleştiği Dörtyol mevkisinde toplanarak, yevmiyelerinin düşük olmasını protesto etti.
Tarlalara işçileri taşıyan otobüsleri de durdurarak kendilerine destek verilmesini isteyen tarım işçileri, "Köle değiliz işçiyiz, artık boyun eğmeyeceğiz", "Hakkımızı istiyoruz", "Alın terine saygı istiyoruz", "Birleşe birleşe kazanacağız" ve "Hakkımızı gasbettirmeyiz" şeklinde sloganlar atarak, ücretlerine zam yapılmasını istedi.
Dernek Başkanı Şuayip Tunç, yaptığı açıklamada, tarım işçilerin emeklerinin karşılığını alamadığını savundu.
Uzun süredir emeklerinin karşılığını alabilmek için demokratik yollarla, karşılıklı görüşme ve hoşgörü sınırları içinde mücadele verdiklerini ifade eden Tunç, şöyle konuştu:
"Ancak bu haklı talebimiz hiçbir kurum ve yönetici tarafından kabul görmedi. Tüm kapılar yüzümüze kapandı. Hiçbir görüşmeden olumlu bir sonuç alamadık. Bize 'Kaderinize razı olun, bununla yetinin' dediler. Oysa biz sadece hakkımızı istedik, hakkımızın bir lira fazlasını değil. Bizler evimize bir lokma ekmek götürmek için yazın 40 derece sıcakta, kışın buz gibi soğukta çalışıyoruz. Geldiğimiz aşamada bize birlikte olmak ve direnerek emeğimizin karşılığını istemekten başka çare bırakmadılar. İşçiyiz haklıyız ve kazanacağız."
Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan işçiler, daha sonra Silifke ile Atakent beldesi arasında araçlarla konvoy düzenleyerek eylemlerini sona erdirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile