Tarım Kredi Ürün Alımına Başladı

Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Yenişehir Şubesi ürün alımlarına başladı.

Yenişehir Tarım Kredi Kooperatifi, her yıl olduğu gibi bu sene de yaş sebze ve meyveyi büyük marketlere vererek üreticiyi aracıya verdiği paradan kurtarıyor. Kooperatif Müdürü Aydın Dündar, "Sezonumuz açıldı. Bu güne kadar bezelye, fasulye, kiraz, soğan gibi ürünlerimizi Migros‘a verdik. Bundan sonra da biber ve diğer mahsulleri alarak büyük marketlere pazarlayacağız. Bu sayede çiftçimiz kendisine hem pazar aramamış olacak, hem de mahsulünü satarken aracı firmaya her hangi bir ödeme yapmak mecburiyetinde

kalmayacak" dedi.

Şu an için ürünleri kooperatife borcu olanlardan aldıklarını belirten Dündar, "Ortaklarımızın borçlarına karşılık mahsulünü alıyoruz. Ama borcu olmayanın ürününü de değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Arpa ve buğdayın da borcu olan ortaklardan alınmaya başlandığını ifade eden Dündar, "Gayemizin çiftiye destek olmak ve pazar payını arttırmaktır. Üreticiden tüketiciye giden en kısa ve sağlıklı yolu bulmak için çalışıyoruz. Geçen yıl 500 tona yakın ayçiçeği almıştık. Bu sene bu rakamın altına düşeceğimizi zannetmiyoruz" dedi.

Çok yakında biber alımlarının başlanacağını ve günde yaklaşık 20 ton biberin büyük marketlere verileceğini söyleyen Kooperatif Müdürü Aydın Dündar, biber sezonunda 40 kişi istihdam edeceklerini bildirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile