Tarim Makineleri Ordu'nun Her Yerinde Üreticilere Destek Veriyor

Tarim Makineleri Ordu'nun Her Yerinde Üreticilere Destek Veriyor

Ordu Büyüksehir Belediyesi Tarim Makineleri Parki, üreticilere kolaylik saglamaya devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi’nin sundugu makineli tarim imkanindan yararlanan üreticiler hem daha fazla alanda üretim yapma imkani buluyor hem de ekonomik kazançlarini arttiriyor.

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in çabasi ve gayretiyle halkin hizmetine sunulan Tarim Makineleri Parki’ndan üreticiler faydalanmaya devam ediyor. Korgan ilçesinde findik tariminin az yapildigi bölgelerde patates üretimi yapan çiftçiler, Ordu Büyüksehir Belediyesi’nin makine parkindan yararlaniyor. Bahar aylari ile patates ekimine baslayan üreticiler Ordu Büyüksehir Belediyesinin patates ekim makinesini kullanarak az maliyetle çok fazla alanda üretim yapiyor. Patates ekimini yapan üreticiler, hasat döneminde de Büyüksehir Belediyesinin tarim makinelerini kullanarak ürünlerini toplayabilecekler.

Üreticiler uygulanmadan memnun

Patates ekim makinesini kullanan Korgan Tatarcik Mahallesi’nden Yüksel Dere ve Yenipinar Mahallesi’nden Ismail Karabay, kisa sürede çok fazla alanda ekim yaptiklarini söylediler. Daha önceleri Tokat ve çevre illerden makine kiraladiklarini ve bu makinelerinde yetersiz kaldigini belirten üreticiler, Büyüksehir Belediyesi’nin makineleri ile tüm bu sorunlarin ortadan kalktigini vurguladi.

Tarim makineleri sayesinde insan gücünü en aza indirerek hem ekonomik hem de zamandan çok önemli oranda tasarruf sagladiklarini dile getiren çiftçiler, tarim makineleri dolayisiyla Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve emegi geçen herkese tesekkürlerini ilettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile