Tarim Müdürlügü Ekipleri, Kemah'ta Küpeleme Ve Asilama Çalismasi Yapti

Tarim Müdürlügü Ekipleri, Kemah'ta Küpeleme Ve Asilama Çalismasi Yapti

Kemah Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’ne bagli teknik ekipleri mesai mefhumu gözetmeden, zor sartlara meydan okuyarak küçükbas hayvanlarda küpeleme ve asilama çalismalarini araliksiz sürdürüyor.

Hayvan sagligi ve refahi için her sartta görev basinda olan ekipler, çiftçilere ve Erzincan’a katma deger saglamak, küçükbas hayvancilik sektörünün gelismesine katkida bulunmak amaciyla yayla yayla, mera mera gezerek agillarda küpeleme ve asilama çalismalarini sürdürüyor.

Çalismalara bizzat katilan Kemah Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Zeynep Yigit Kolak, ülke genelinde oldugu gibi Kemah’ta da veteriner saglik ekiplerinin günün erken saatlerinde çalismaya basladiklarini söyledi.



Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Zeynep Yigit Kolak, “Hayvan sagligi ve hayvan refahinin korunmasinin yani sira, hastaliklarin önlenerek halk sagliginin korunmasi amaciyla, il genelinde hazirlanan plan, program ve projeleri uygulayarak, hayvan hastalik ve zararlilarina karsi koruyucu hizmetler yürütmeye devam ediyoruz. Ayrica küpeleme çalismalari ile yeni dogan hayvanlar kayit altina alinarak kimliklendirilirken, çiftçilerin de devlet desteklerinden faydalanmasi saglanmaktadir. Ilçe Müdürlügü olarak büyükbas ve küçükbas hayvan yetistiriciligi basta olmak üzere yetistiricilerimizin, çiftçilerimizin her zaman yanindayiz. Hem sahada hem kurumda her türlü ihtiyaçlarina ve beklentilerine cevap verebilmek için çalisiyoruz. Üreticilerimizin ürünü bol kazanci bereketli olsun” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile