Tarim Sektöründe Kariyer Yapmak Isteyen Isteyen Ögrencilere Growtech Firsati

Tarim Sektöründe Kariyer Yapmak Isteyen Isteyen Ögrencilere Growtech Firsati

Akdeniz Üniversitesi ile Growtech is birliginde düzenlenen “Growtech Kampüste” etkinliginde Ziraat Fakültesi ögrencileri özel sektör ile bulustu.

Akdeniz Üniversitesi ile Growtech is birliginde “Growtech Kampüste” etkinliginin ikincisi düzenlendi.

Ziraat Fakültesi Yerleskesindeki etkinlige Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Il Jandarma Komutani Tuggeneral Tarik Hekimoglu, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Cengiz Toker, Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Erkan, Growtech Fuar Direktörü Engin Er, firma temsilcileri ve ögrenciler katildi.

Fuar, halk oyunlari gösterisi ve Jandarma Arama Kurtarma Personeli ve köpeklerinin gösterisiyle basladi.



Tarim sektöründe kariyer yapmak isteyenlere firsat

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Arkasinda büyük bir emek olan bu etkinlik sizler için hazirlandi. Growtech Kampüste etkinligi, tarim sektöründe kariyer yapmak isteyen sizlere büyük firsatlar sunuyor. Alanlarinda yetkin 70’e yakin tarim firmasinin katildigi etkinlikte, firmalarla birebir görüsme firsati bulacaksiniz. Bu firmalar, sizlere kendi alanlarinda sunduklari firsatlari ve kariyer imkanlarini tanitacaklar. Sizler de bu firsatlari en iyi sekilde degerlendirerek, gelecekte tarim sektöründe nasil bir rol üstlenebileceginizi kesfedeceksiniz” seklinde konustu.



Bilimin rehberliginde hareket etmemiz gerekiyor

Tarimin hayatin her yönünü etkileyen, gelecegi sekillendiren bir olgu oldugunu söyleyen Rektör Özkan, “Tarimin sürdürülebilir bir sekilde gelismesi, gida güvenligimizden ekonomimize, çevremizden iklim degisikligiyle mücadeleye kadar birçok alanda hayati bir rol oynamaktadir. Ancak, artan nüfusla birlikte artan gida ihtiyaci ve iklim degisikligi gibi zorluklarla karsi karsiyayiz. Bu zorluklarin üstesinden gelebilmek için, dogru politikalarin belirlenmesi ve bilimin rehberliginde hareket etmemiz gerekmektedir. Tarim konusunda bilimsel arastirmalar yapan bilim insanlarinin, gelecekte tarima yön verecek genç beyinlerin ve ülkemizde modern tarimin lideri olan özel sektör temsilcilerinin bir araya geldigi bu tür toplantilar; tarimin bu kritik önemini anlamak ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya birakmak için harekete geçmek için vesile olmali.” ifadelerini kullandi.

Acil olarak eyleme geçirilmeli

Acil olarak eyleme geçilmesi gereken baslica konulardan birinin sürdürülebilirlik oldugunu söyleyen Rektör Özkan, “Gelecek projeksiyonlarina göre ülkemiz, 2050 yilinda çöllesme riski tasiyan cografyalarin arasinda yer aliyor. Su kaynaklarinin yüzde 75’ini tarimda kullanan bir ülke olarak önlem almamiz kaçinilmaz. Tarimsal alanda yapilan bilimsel çalismalarin uzun soluklu oldugunu düsürsek, bugünden harekete geçmemiz gerektigi net bir sekilde görülüyor. Daha verimli sulama sistemlerini gelistirmek, kurakliga dayanikli tarimsal ürünleri islah etmek için sorunlarla yüz yüze gelmeden bugünden çalismaya baslamaliyiz.” dedi.

Bu bulusmanin üniversite sektör is birligine katki yapmasi dileklerinde bulunan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, fuarin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür etti.

Gida temini konusunda büyük sikinti yasaniyor

Dünyada tarimsal üretimin sürdürülmesinde etkin rol oynayan meslek grubunun Ziraat Mühendisligi oldugunu söyleyen Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Erkan, “Iklim krizi nedeniyle dünyada özellikle gidaya ulasma konusunda ve gida temini konusunda büyük sikintilar yasanmakta ve bu nedenle de arz talep dengesi bozuldugu için fiyatlarda müthis bir yükselme meydana gelmektedir. Ve özellikle bu nedenle gelecekte gidaya ulasma konusundan çok daha büyük zorluklarla karsilasilacaktir. Bunda Ziraat Mühendisleri çok daha etkin rol oynayacaktir” dedi.



Ögrencilerle birebir görüsme imkani

Growtech Kampüste etkinliginin ikincisi gerçeklestirdiklerini söyleyen Growtech Fuar Direktörü Engin Er, firmalarin ögrencilerle bir araya gelmesinden memnuniyet duyduklarini ve fuarini gerçeklesmesinde emegi geçenlere tesekkür ettiklerini söyledi.



Antalya’da faaliyet gösteren yaklasik 70 tarim firmasi katildi.

Firmalar kendilerine tahsis edilen stantlarda ögrencilerle birebir görüsme imkani sagladi. Growtech Kampüste etkinligi ile Ziraat Fakültesi ögrencilerinin farkli ve profesyonel bakis açilarindan faydalanabilmesi, kendi özelliklerinin farkina varabilmesi, kariyerlerini disaridan bakma sansi yakalayabilmesi, yasamlarini mesleki anlamda yön verebilmesi, is basvuru süreçlerini ögrenmesi, is mülakatlarini yönetebilmesi, sektörde faaliyet gösteren tarim firmalarini tanimasi, staj yeri ve is imkani bulmasina yardimci olmak amaciyla planlaniyor.

Antalya Il Jandarma Komutani Tuggeneral Tarik Hekimoglu tarafindan trafik kurallarina uyan, bilinçli ve duyarli bir sürücü olmasi nedeniyle Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’a plaket takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile