Bursa Ili Hayvanciligi Gelistirme Birligi’nin (HAGEL) Haziran Meclis Toplantisi Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapildi. Genel kurul üyelerinin hazir bulundugu toplantida, birlik baskanligina Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas tekrar seçilirken, birinci baskan vekili Süleyman Çelik ve ikinci baskan vekili de Emin Koçdemir oldu. Asil katip üyelerine Hakan Sener ve Mücahit Bozkurt seçilirken, Encümen üyeliklerine de Süleyman Çelik, Halil Arslan, Erkan Altintas, Emin Altin ve Mustafa Toksöz seçildi. Plan Bütçe Komisyonu ise Cemal Abdulnasir Yasar, Atakan Ünsal, Cemil Demir, Adnan Biyik ve Nazmi Seymen’den olustu. Toplantida, 2020 faaliyet raporu, 2021 yili çalisma programi, 2020 mali yili kesin hesap cetveli, 2021 mali yili bütçe tasarisi okunarak oy birligiyle kabul edildi.
Toplantiya baskanlik eden Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, pandemi süreciyle beraber yasanan sikintilardan dolayi bazi toplantilarin ertelendigini, rakamlarin giderek azalmasiyla normallesmenin basladigini söyledi.
Hayatin tamamen normale dönmesini temenni ettiklerini belirten Baskan Aktas, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda buna ihtiyaç duyuldugunu ifade etti.
Büyüksehir Belediyesi’nin ve birimlerin kirsala destekleri oldugunu, HAGEL’in de bu konuda önemli desteklerde bulundugunu dile getiren Baskan Aktas, “Önümüzdeki süreçte birlik marifetiyle daha fazla projeye destek verilecek. Bursa’da 13 belediyenin üye oldugu HAGEL, gelen projeleri her zaman destekledi. Vatandasimiz yeter ki proje getirsin. Ilçe belediyeleri insanlari bu yönde tesvik etmeli. Verimli topraklara sahip olan Bursa’da tarim ve hayvanciligi sonuna kadar desteklemeyi sürdürecegiz. Yeter ki projeler insana dokunsun. Bursa gerçekten firsatlarla dolu bir sehir. Son yillarda ahududu, yabanmersini, gojiberry, lavanta gibi isler çok yükseldi. Bunun gibi daha çok kalemler var elimizde. Insanlari bu manada dogru yönlendirmeliyiz” dedi.
Tarim Ve Hayvanciliga Destek Sürecek
Bursa Ili Hayvanciligi Gelistirme Birligi (HAGEL) baskanligina tekrar seçilen Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, önümüzdeki süreçte birlik marifetiyle daha fazla projeye destek verilecegini açikladi.



















