Güzelyurt ilçesi Yaprakhisar Kamp Alanini ziyaret eden Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Mehmet Hadi Tunç, burada yaptigi konusmada, bu etkinlikte üretmek için hayal etmenin ana tema olarak islendigini söyledi.
Üretilen en kiymetli seyin ise her zaman bilgi oldugunu anlatan Tunç, söyle konustu:
"Bilgiyi temel alan ve bilgi esasli üretimler ahlakla birlestiginde insanlara fayda saglamistir. Ahlaka dayanan bir üretim mahluka da faydali olmustur. Her türlü tarimsal ve gida üretimini bu çerçevede ele almamiz gerekiyor. Fitrata uygun üretmek konusunda sahip oldugumuz inanç ve geçmis mirasimiz bize rehberlik etmektedir. Mevzuat çalismalarimizda da buna dikkat etmek zorundayiz. Pandemi hala dünyamizda gündemin ilk siralarini isgal etmektedir. Dünyada bu pandemiden en fazla etkilenen sektör tarim ve gida oldu. Ancak Türkiye olarak bu süreci devlet ve vatandas is birligiyle basariyla yürüttük ve yürütmeye devam ediyoruz."
Kampa katilan tarihçi yazar Ilber Ortayli ise arkeolojik kazilari, gezileri ve tarih egitiminin yazarlik için çok önemli oldugunu söyledi.
Yazabilmek için ortam degismesi gerektigini ve yeni olan dünyayi tanimak gerektigini aktaran Ortayli, sunlari kaydetti:
"Yazarlik için bu gibi kamplar çok faydali bir girisim. Bunlarin sayilarinin artirarak devam edilmesi ve yayilmasi gerekir. Türkçeyi herkes kendi ögrenecek ve gelistirecek. Bizim millet lügat çevirmeyi de bilmiyor. Yazarlik için gezmek çok önemli, gezeceksiniz. Görmek, bir seyi karsilastirmak bile insani çok açar. Bu yapilmasi gereken bir sey. Türkiye bunu yapmamis."
Tarim Ve Orman Bakan Yardimcisi Tunç, 'Aksaray Yunus Emre Yazarlik Kampi'na Katildi
Aksaray Valiligi ile KOP'un ortaklasa düzenledigi, "Aksaray Yunus Emre Yazarlik Kampi"nin ikinci gününe Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Mehmet Hadi Tunç ile tarihçi yazar Ilber Ortayli katildi.