Tarim Ve Orman Bakani Kirisci, Yanik Sesli Çoban Tarik Kara'yi Agirladi

Tarim Ve Orman Bakani Kirisci, Yanik Sesli Çoban Tarik Kara'yi Agirladi

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, sosyal medyada hayvanlarini otlatirken okudugu türkülerle taninan Sivasli çiftçi Tarik Kara’yi makaminda agirladi.

Sivas’in Gürün ilçesine bagli Günes köyündeki aile isletmesinde, bitkisel ve hayvansal üretim yapan çoban Tarik Kara’nin hayvanlarini otlatirken söyledigi türküler, sosyal medyada büyük ilgi görüyor. Tarim ve Orman Bakani Kirisci, yedi kusaktir çobanlik yapan bir aileden gelen evli ve iki çocuk babasi (35) Kara’yi makaminda agirlayarak bir süre sohbet etti. Aile isletmesinde agabeyi ile hem küçükbas hayvancilik hem de bitkisel üretim yapan yanik sesli çobandan çalismalariyla ilgili bilgi alan Kirisci, çobanligin “Peygamber meslegi” oldugunu hatirlatti.

Çobanligin kendilerine atadan, dededen gelen meslek oldugunu ifade eden Kara ile tarim ve hayvancilik üzerine sohbet eden Kirisci, bakanlik olarak kendisi gibi bu meslege gönül vermis yetistiricilerin her daim yaninda olacaklarini ve destekleyeceklerini anlatti.

Tarik Kara ise Tarim ve Orman Bakanliginin desteklerinden yararlandiklarini ifade ederek, kendi isini yapmaktan mutluluk duydugunu belirtti.

Bakan Kirisci, “Bozkirin tezenesi” lakabiyla bilinen Neset Ertas’in “Yalan Dünya” türküsünü seslendiren Kara’ya eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile