Tarim Ve Orman Bakani Pakdemirli, Marmara Denizi'ndeki Müsilajla Mücadeleyi Degerlendirdi Açiklamasi

'Su an itibariyla Marmara Denizi'nden çikan baliklarin yenilmesi ve tüketilmesiyle alakali herhangi bir problem yok' 'Av yasaginin uzatilacagiyla alakali, mevsimin uzatilacagiyla alakali degerlendirmemiz yok. Gerekirse bu degerlendirmeyi yapariz'

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, "Su an itibariyla Marmara Denizi'nden çikan baliklarin yenilmesi ve tüketilmesiyle alakali herhangi bir problem yok." dedi.

Pakdemirli, Bilecik'in Gölpazari ilçesindeki Tashan'da düzenlenen sektör bulusmasi toplantisindan önce gazetecilere yaptigi açiklamada, müsilajla mücadelenin sabir gerektirdigini söyledi.

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum'un liderliginde güzel bir çalisma yapildigini belirten Pakdemirli, "Burada bir Müsilaj Komisyonu da kuruldu Meclis'te. Bununla alakali da önümüzdeki hafta Bakanligimizdan bir bakan yardimcisi ve genel müdürümüz özellikle bizimle ilgili olan konularla alakali bu komisyona sunum yapiyor olacaklar." ifadelerini kullandi.

Pakdemirli, Marmara'dan avlanan baliklarin tüketilip tüketilemeyecegiyle ilgili sorular geldigini anlatti.

Bu konuyla ilgili degerlendirmelerde bulunan Pakdemirli, söyle konustu:

"Su an itibariyla Marmara Denizi'nden çikan baliklarin yenilmesi ve tüketilmesiyle alakali herhangi bir problem yok. Zaten su anda av mevsimi açik degil yani av yasaginin geçerli oldugu bir dönemdeyiz. Bu av yasagi ne zaman kadar devam ediyor? 1 Eylül'e kadar devam ediyor. Bunun haricinde olta balikçiligina yani kiyi balikçiligina su anda Marmara Denizi açik. Buradan tutulan ve avlanan baliklar özellikle tezgahlarda çok fazla yer almiyor ama yer alsa dahi bunlarin da yenilmesi ve tüketilmesiyle ilgili herhangi bir problem, herhangi bir bulgumuz su ana kadar yok.

Av yasaginin devam etmesi veya Marmara özelinde devam etmesi konusuyla ilgili henüz bir gereksinim duymuyoruz. Bir gereksinim duyacak olursak 1 Eylül tarihi belki biraz daha uzatilabilir ama bir gereksinim duymayacagimizi düsünüyorum. Zaten av yasagi kalktiginda 1 Eylül itibariyla da Marmara'nin da birçok kesiminde büyük girgir avciligi yasak. Adalar etrafinda yasak. O anlamda herhangi bir problem olmadigini söylemekle beraber simdilik de av yasaginin uzatilacagiyla alakali, mevsimin uzatilacagiyla alakali degerlendirmemiz yok. Gerekirse bu degerlendirmeyi yapariz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile