Tarim ve Orman Bakanliginca, kadinlarin ekonomik hayata katilimi konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatilarak toplumsal ve ekonomik konumlarinin güçlenmesinin yaninda kalkinmada aktif rol almalari için desteklenmelerinin amaçlandigi proje kapsaminda uygulanmaya konulan egitim programinin dördüncüsü Bursa'da gerçeklestirildi.
Isikgece, kirsal alanda yasayan ve kendi imkanlariyla üretim yapan kadinlarin katilimiyla Tarim ve Orman Il Müdürlügü bahçesinde düzenlenen programda, projeyle 10 ilde yaklasik 1000 kadin girisimciye ulasmayi hedeflediklerini söyledi.
Türkiye'nin her bölgesinin çok özel özelliklere sahip oldugunu belirten Isikgece, söyle devam etti:
"Bu anlamda çok zenginiz. Kadin kooperatiflerinin farkli ürünlerin, tibbi ve aromatik bitkilerin, o bölgeye has ürünlerin sadece Türkiye degil, dünya ticaretiyle bulusmasi adina gittikleri yolda ise yön vermek için kafalarinda soru isaretleri olusuyor. Tarim ve Orman Bakanligi olarak Kiz Kardesim Projesi kapsaminda, kadinlarin bilmeleri gereken tüm noktalarda, onlari ciroya kadar götürecek tüm yolda finansal okur yazarlik, gidanin hijyeni, gida güvenligi, sosyal medyada ürün satma gibi ürünün rafa ulasincaya kadarki yolunda her zaman arkalarinda olmak ve eksiklerini tamamlamak için yola çiktik."
Isikgece, Bursa'da 2 gün boyunca kadinlara çesitli egitimler verilecegini dile getirerek, "Bu egitimler sonrasinda bir danisman ve mentor atiyoruz ilimize. Bu mentor, vizyon açici, danisman da teknik konularda, mevzuat konusunda bilgi verici oluyor. Sürekli elimizi de burada tutuyoruz, üstünden çekmiyoruz. Ürünler ciroya ulasincaya kadarki bütün seyahatinde yanindayiz." diye konustu.
Isikgece, sunlari kaydetti:
"Sürdürülebilir tarim, kirsal kalkinma ve bölgeye ekonomi yaratmak için bölgedeki zenginliklerin gelecek kusaklara miras olarak birakilmasi için son derece önemli bir proje. Biz il il geziyoruz. Kadin kooperatiflerimiz gerçekten çok yol almislar. Bu yolda biz de bize düsen neyse bunu yapacagiz. Bu il, daha sona baska bir il ile kiz kardeslik yapacak. Bu dalga, tüm Türkiye'ye yayilarak Türkiye'deki zenginliklerin açiga çikmasi ve sürdürülebilir tarim adina son derece önemli."
Mesleki yolculugunu anlatan ünlü sef Somer Sivrioglu da "Bizim için en önemli sey ürün. Ürün yoksa yemek yok. Yemek yoksa gastronomi yok. Türk mutfaginin dünya gastronomisindeki yeri için yapmamiz gereken çok daha fazla sey var. Bunlarin en basinda ürünün iyi olmasi geliyor. Özellikle gastronomi alaninda insanlar hikayeye çok önem veriyor. O yüzden kadin girisimciligi inanilmaz önemli." dedi.
Programa, Vali Yardimcisi Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ve Bursa AK Parti milletvekilleri katildi.
Tarim Ve Orman Bakanliginin Üretici Kadinlara Yönelik Egitim Seferberliginin Dördüncü Duragi Bursa Oldu
Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Ayse Aysin Isikgece, "Kiz Kardesim Projesi kapsaminda, kadinlarin bilmeleri gereken tüm noktalarda, onlari ciroya kadar götürecek tüm yolda, finansal okur yazarlik, gidanin hijyeni, gida güvenligi, sosyal medyada ürün satma gibi ürünün rafa ulasincaya kadarki yolunda her zaman arkalarinda olmak ve eksiklerini tamamlamak için yola çiktik." dedi.