'Tarimcebimde' Mobil Uygulamasi Üreticilerin Isini Kolaylastiracak

'Tarimcebimde' Mobil Uygulamasi Üreticilerin Isini Kolaylastiracak

Tarim ve Orman Bakanliginin gelistirdigi "TarimCebimde" mobil uygulamasi ile bürokrasi azalirken, çiftçiler emek ve zamandan tasarruf sagliyor.

Tarim ve Orman Bakanliginca gelistirilen "TarimCebimde" mobil uygulamasini cep telefonlarina indiren üretici çiftçiler, uygulamadan faydalanmaya baslarken islerinin daha hizli ilerledigini söyleyerek memnuniyet duyduklarini ifade etti.

Geçtigimiz günlerde açiklamada konu ile ilgili açiklamada bulunan Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, dijital hizmetlerin artik dünyanin bir gerçegi oldugunu ve her alanda oldugu gibi, tarimda da dijitallesme bir tercihten öte rasyonalitesi olan bir zorunluluk haline geldigini belirtti.

Uygulamanin yerli ve milli olduguna da vurgu yapan Bakan Kirisci; dijitallesme çerçevesinde tarim ve hayvancilik alaninda çiftçilere kolaylik saglayacak TarimCebimde uygulamasi hakkinda bilgiler verdi.

Kirisci, tanitilan uygulamanin birinci versiyon oldugunu belirterek, "TarimCebimde tamamiyla yerli ve milli bir uygulamadir. Ilk günden bugüne uygulamanin hayata geçirilmesinde dökülen akil ve alin teri tamamiyla Bakanligimiz personeline aittir. Uygulama için herhangi bir özel bütçe olusturulmamis, Bakanligimizin iç kaynaklari seferber edilmistir" ifadelerini kullandi.

"Yeni iyilestirmeler, yeni versiyonlarla sürekli yenilenecek"

Kirisci, uygulamadaki bazi menüler ve alt menülere, e-Devlet sifresi ile kimlik sorgulamasi yapilarak giris imkani saglandigini açiklayarak, "Bu ilk versiyon, bir baslangiçtir. Yeni iyilestirmeler, yeni entegrasyonlar, yeni modüller yeni versiyonlarla sürekli yenilenecektir. Bu çerçevede ileriki versiyonlarda, iklim, toprak ve su kisitlari göz önüne alinarak çiftçilerimize, parsel bazli ürün önermeleri yapilacaktir. Böylece üretim planlamasinda önemli bir mesafe katedilmis olunacaktir" seklinde konustu.

Bakan Kirisci, uygulamanin ileriki versiyonlarinda aricilik, su ürünleri, ipek böcekçiligi gibi üretim faaliyetlerine iliskin hizmetlerin yani sira; ormancilik faaliyetleri, sahipli hayvanlarin kimlik ve asi bilgilerinin de yer alacagini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile